To je to što me zanima!

Mame koje se često smiju imat će zdraviju djecu

Oboljeli od karcinoma koji su čitali duhovite knjige, pričali viceve i gledali komedije, osjećali su slabije bolove, a i bolest sporije je napredovala.
Vidi originalni članak

Smijeh smanjuje krvni tlak, pospješuje liječenje srčanih i krvožilnih bolesti, artritisa te dijabetesa, pokazala je studija japanskih znanstvenika bolnice Moriguchi-Keijnkai. Nakon što su odgledale Chaplinovu komediju “Moderna vremena”, mlijeko grupe majki koje su sudjelovale u istraživanju imalo je više melanina, hormona povezanog s opuštanjem. Bebe koje su dojile takvim mlijekom, a imale su ekcem, blagu upalu kože, pokazivale su slabije simptome bolesti. Blagodati smijeha dokazali su i američki znanstvenici Nacionalnog instituta za rak. Tako su oboljeli od karcinoma, koji su čitali duhovite knjige i pričali viceve, slabije osjećali bolove, a i sama bolest sporije je napredovala. Dobro raspoloženje potiče lučenje endorfina, neurotransmitera koji kontroliraju bol, a smijeh snižava razinu kortizola, hormona stresa.

>>>Pozitivan utjecaj smijeha na srce traje do 12 sati
Čak 12 sati nakon smijeha, smanjena je razina interleukina 6, tvari koja ima ključnu ulogu u izazivanju infarkta, pokazalo je istraživanje britanskog medicinskog časopisa Oxford University Press.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • montello 23.12.2016.

    hm ..možda i točno pozitivne misli

  • brusnica 24.12.2008.

    tek toliko da znate, to vam nije istina!!!

  • Bubicamala 23.12.2008.

    Odsad ću se samo smijati! :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare