To je to što me zanima!

Manjak serotonina u mozgu stvara sklonost biseksualnosti

Znanstvenici su mužjacima povisili razinu serotonina te ih učinili privlačnijim ženama. Međutim, postojala je granica jer su prevelike razine smanjile spolnu želju miševa
Vidi originalni članak

Serotonin je neurotransmiter u mozgu koji bi mogao imati izravan utjecaj na seksualnost ljudi, pokazalo je istraživanje na miševima u Beijing's National Instituteu. Ovaj neurotransmiter regulira funkcije poput erekcije, ejakulacije i orgazma, a novo istraživanje pokazalo je i da igra ulogu kod odabira spolnih partnera.

Gotovo 50 posto miševa s manjkom serotonina pokazalo je sklonosti prema mužjacima, dok su oni s uobičajenim razinama ipak osvajali žene. Znanstvenici su mužjacima ubrizgali i povisili razinu serotonina te ih tako učinili privlačnijim ženama. Međutim, to je moralo ići do neke granice jer su prevelike razine smanjile spolnu želju miševa.

- Ne treba žuriti s ovim zaključcima da serotonin u istoj mjeri može odrediti spolnu orijentaciju ljudi, ali definitivno su otvorena nova pitanja u vezi toga - rekli su voditelji istraživanja koja je predstavljena u časopisu Nature.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • Njonjo i Anemični 05.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_88527 30.03.2011.

    Ja također imam manjak serotonina pa nisam peder...

  • konamaster 29.03.2011.

    ma il si peder il nisi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare