To je to što me zanima!

Marin Čilić otvara ovogodišnji kostimirani Zagreb Advent Run

Start utrke označit će pobjednik Grand Slam turnira US Open 2014. Marin Čilić. Za utrku se već neko vrijeme pripremaju zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica te Nevenu Rendeli Vejzović
Vidi originalni članak

Manje od tjedan dana preostalo je do najšarenije i najzabavnije utrke Zagreb Advent Run. Četvrti po redu Zagreb Advent Run održava se u nedjelju, 8. prosinca, kada će preko 3000 maštovito kostimiranih sudionika preplaviti blagdanski ukrašen centar Zagreba.

Veselim trkačima i hodačima pridružuju se i poznati Hrvati – Marin Čilić, Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli Vejzović i Ashley Colburn. Svi zajedno trče i hodaju protiv melanoma i tako daju podršku radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

Ovogodišnje izdanje omiljene zagrebačke utrke bilježi veći interes nego prijašnjih godina, a okuplja sudionike iz čak 34 zemlje. Uzimajući to u obzir, Zagreb Advent Run svrstava se među najveće adventske utrke u ovom dijelu Europe. Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a jedan od pokrovitelja je i Turistička zajednica grada Zagreba, koja je uvrstila ZAR u ponudu manifestacije Advent u Zagrebu kao jedini sportski događaj.

Zagreb Advent Run 2019. okupit će brojne sportaše, zaljubljenike u trčanje te poznate rekreativce. Start utrke označit će pobjednik Grand Slam turnira US Open 2014. Marin Čilić. Za utrku se već neko vrijeme pripremaju zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ovogodišnje ambasadorice utrke. Sudionici Zagreb Advent Runa obući će svoje maštovite kostime, a Nevena Rendeli Vejzović najavila je da će se kostimirati u Baku Mraz. Na utrci će joj se pridružiti i suprug, Mak Vejzović, baš kao i pjevač Bojan Jambrošić.

Kostimirana utrka Zagreb Advent Run održava se svake godine u predbožićno vrijeme. U skladu s tim, ZAR svake godine ima plemeniti cilj. Dio sredstava od kotizacija utrke ide jednoj organizaciji ili udruzi, a ove godine donacija ide udruzi Zdravi pod suncem. Cilj je da udruga tom donacijom pokrije troškove organizacije besplatnih preventivnih pregleda u krajevima koji su deficitarni dermatolozima.

Organizatori Millenium promocija i Run Croatia pripremili su čak dva dana zabavnog programa. Dan prije utrke, 7. prosinca, kada je organizirano preuzimanje startnih paketa, trkače i hodače očekuju glazbeni te sportsko-edukativni program u hotelu The Westin Zagreb. Svi koji sudjeluju u utrci toga dana se mogu prijaviti za besplatni pregled madeža, s obzirom da ZAR nastoji potaknuti sve građane i turiste da brinu o zdravlju kože tijekom cijele godine. U nedjelju, 8. prosinca, zbog utrke bit će privremeno obustavljen promet u užem centru grada. Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani održat će se after run party uz nagradnu igru i zabavni glazbeni program.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare