To je to što me zanima!

Masterchef-efekt: Dečki češće kuhaju i misle da to rade bolje

Dvije trećine muškaraca vjeruju da kuhaju bolje od svojih partnerica, a polovica njih se naziva i pustolovnim kuharima jer koriste raznovrsnije začine, tehnike i sastojke
Vidi originalni članak

Sve veći broj muškaraca otkriva svoju kreativnu stranu u kuhinji, a u prosjeku kuhaju četiri jela na tjedan, otkrila je anketa britanske tvrtke Hotpoint.  Inače, muškarci koji vole kuhati znaju pripremiti 11 različitih jela, piše Daily Mail

Stručnjaci vjeruju kako velik broj kulinarskih emisija na TV-u, poput Masterchefa, Paklene kuhinje i Jamiea Olivera, potiču kod muškaraca volju za kuhanjem. Dvije trećine muškaraca danas kuha više nego što su to činili njihovi očevi, a u prosjeku provedu oko 11 sati i 30 minuta u kuhinji na tjedan.

Polovica muškarac sebe čak opisuje kao pustolovne kuhare koji koriste nove sastojke, recepte i tehnike. Zbog toga vjeruju da su bolji kuhari od svojih partnerica. Dvije trećine njih redovito kuha tijekom radnog tjedna, a kao svoje najbolje područje ističu mesna i riblja jela.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • stefi88 12.12.2012.

    Moj tata je kuhar u kući, a moram priznati da sam našla i dečka koji dobro kuha... Blago meni ;)

  • damir-biograd 05.12.2012.

    kuhanje nije nauka da moraš imati fakultet da bi nešto skuhao pa bilo žensko ili muško,bitna je samo volja i želja da to sprovedeš u djelo.Kad kod oba partnera postoji volja onda kuha onaj koji ima više vremena tog dana.Tko bolje kuha muško ili žensko to se zna -muško-.Žene se mogu ljutiti ali to je tako!!!

  • Fonza 27.11.2012.

    meni i mama i tata oboje kuhaju dobro ali mama ipak kuha najbolje:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare