To je to što me zanima!

Menstruacija usporava mozak i ograničava moć koncentracije

Za vrijeme menstruacije žene imaju najviše poteškoća u zadacima koji zahtijevaju veliku koncentraciju ili sposobnost multitaskinga, jer ih bol ometa u razmišljanju
Vidi originalni članak

Menstruacija nije neugodna samo zbog boli, već i zbog ograničenja koje nosi sa sobom, tvrde znanstvenici s britanskog Sveučilišta Bath. Oni su testirali mentalne sposobnosti žena u različitim zadacima računanja i multitaskinga te utvrdili kako žene za vrijeme menstruacije ostvaruju lošije rezultate nego u druge dane ciklusa, piše Daily Mail.

Bolovi u trbuhu, u kombinaciji s grčevima i neugodom u križima, glavni su krivci za sporiji rad mozga, jer onemogućuju koncentraciju, a bolne menstruacije pogađaju preko 50 posto žena, izvijestili su znanstvenici. 

Oni tvrde kako se psihološkim tehnikama mogu prevladati takva ograničenja one dane u mjesecu, ponajprije odvlačenjem pažnje s boli i olakšavanjem simptoma. Liječnici upozoravaju da nisu svi menstrualni bolovi isti, a ako su oni izrazito intenzivni te ih prati i osjećaj mučnine ili valunzi, mogući je uzrok endometrioza ili upalna bolest zdjelice.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Judita👥 30.09.2019.

    Pilule su zakon 🙄

  • Stella81 15.04.2014.

    za vrijeme menge sam dokazano idiot. razmišljam samo o tome kad i kako slijedeći put do wc-a

  • tina2412 15.04.2014.

    Meni je stvarno promjena prehrane jako puno pomogla, sad me samo ponekad malo boli, nema više onog straha danima prije da neću moći ustati iz kreveta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare