To je to što me zanima!

Mesne okruglice s umakom od borovnica - raj za vaše nepce

Iako možda ne bi nikad pomislili spojiti meso i borovnice, u ovoj kombinaciji su jednostavno neodoljivi. Ovo fino jelo otkriz će vam sasvim nove okuse u kojima ćete uživati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 kriške kruha
  • 500 g mljevenog pilećeg mesa
  • 2 jaja
  • 3 žlice naribanog sira
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • sol, papar
  • brašno
  • 6 žlica ulja
  • 500 g krumpira
  • dl kiselog vrhnja
  • 30 g maslaca

Umak: 150 g brusnica, 150 borovnica, 1 i 1⁄2 dl narančinog soka, dl vode, 80 g šećera, prstohvat cimeta i muškatnog oraščića

Priprema:

Korak 1: Izmiksajte brusnice i borovnice. U zdjelu iscijedite sok naranče, dolijte vodu i umiješajte šećer, te kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Dodajte cimet, muškatni oraščić i usitnjeno voće, te kuhajte oko 15 minuta. Ohladite u hladnjaku. 

Korak 2: Stavite kuhati na kocke narezani krumpir u posoljenu vodu. Kruh natopite vodom i iscijedite. U posudu stavite meso, razmućena jaja, naribani sir, zdrobljeni češnjak, sjeckani peršin i kruh. Posolite, popaprite i dobro pomiješajte. Ruke navlažite vodom i oblikujte okruglice. Uvaljajte svaku u brašno i posložite na tanjur.

Korak 3: U tavi na ulju pržite okruglice. Nakon 15 minuta pečenja, okruglice izvadite na papirnati ubrus i ocijedite. Ocijedite krumpir, pasirajte ga s vrhnjem i maslacem pa poslužite s okruglicama i umakom.

Savjet: Koristite li svježe pileće meso u komadu, narežite ga na kocke i usitnite blenderom. Okruglice možete raditi i od ostataka kuhanog mesa iz juhe, a tada ih pržite 5 minuta. Umjesto pečenja, okruglice možete kuhati u voćnom umaku.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Tišina mora 04.07.2016.

    neke kuhare bi trebalo u zatvor zatvoriti zbog recepata koje izmišljaju ..tipa ovakvi recepti

  • svaki pas ima svoj dan 04.07.2016.

    ne hvala, ovo jelo ne izgleda baš primamljivo

  • Sir Alan B'Stard 03.07.2016.

    how yes no... imam ja bolji recept... na kruh namažite marmeladu i dodajte soli, na drugu krišku namažite paštetu i dodajte šećera, spojite te dvije kriške, a kao prilog između kriški stavite sitno kosani češnjak. :O

Komentiraj...
Vidi sve komentare