To je to što me zanima!

Opet pesticidi: Ovi sladoledi se povlače s polica naših trgovina

U posljednjih nešto više od mjesec dana, iz prodaje su povukli brojne proizvode pri čijoj je proizvodnji korišten aditiv od rogača iz Indije u kome su našli prisustvo pesticida etilen oksida koji je zabranjen u EU
Vidi originalni članak

Zbog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u proizvodnji sladoleda, iz prodaje se povlači nekoliko vrsta Milka sladoleda određenih serija, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To su:

1. Milka classic štapić u pakiranju četiri puta 100 mililitara, LOT MI0025, najbolje upotrijebiti do kraja siječnja 2022., te LOT MI0146, najbolje upotrijebiti do kraja svibnja 2022.

2. Milka lješnjak štapić 100 mililitara, LOT MI1117, najbolje upotrijebiti do kraja travnja 2023.

3. Milka classic štapić 100 mililitara, LOT MI1118, najbolje upotrijebiti do kraja travnja 2023.

U SEBI IMAJU PESTICIDA Iz trgovina se povlače sladoledi Snickers, Twix, Bounty i M&M

U posljednjih nešto više od mjesec dana, iz prodaje su povukli brojne proizvode, sladolede, voćne jogurte i mesne prerađevine pri čijoj je proizvodnji korišten aditiv od rogača iz Indije u kome su našli prisustvo pesticida etilen oksida. Bez obzira što se radi o vrlo malim količinama pesticida, njegova upotreba je zabranjena u Europskoj uniji pa iz prodaje povlače sve proizvode pri čijoj je proizvodnji korištena sporna serija tog aditiva. 


 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tico123 14.08.2021.

    ne znam zašto mene mnogi kritiziraju kad ima kažem ja ne prskam  doma niti voće niti povrće a niti  vinogradsku lozu imam sve stare sorte i kod toga ostajem ima kvara ali je bar ekološki koliko toliko

  • universe 13.08.2021.

    Koliko su tog otrova pojeli ovi što se plaše otrova u cjepivu... 😂

  • nap 13.08.2021.

    70 posto slatkisa onda nije zdravo na policama

Komentiraj...
Vidi sve komentare