To je to što me zanima!

Mince pies je tradicionalni britanski božićni desert, a ako ga želite kušati - tu je recept

Mince pies su omiljeni božićni desert Britanaca. Male voćne pite odličnog su okusa, a u njih možete dodati i malo žestokog alkoholnog pića u ove hladne zimske blagdanske dane
Vidi originalni članak

Britanski popularni desert odličan je izbor za blagdansku trpezu. Njime ćete zasigurno zadovoljiti sve slatkoljupce. Umjesto domaćeg prhkog tijesta može se koristiti kupovno lisnato ili prhko tijesto. Također, u recept možete, osim žestokog alkoholnog pića, dodati i malo naribane narančine korice, cimeta, klinčića, muškatnog oraščića ili đumbira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mince pies

Sastojci: 375 g prhkog tijesta, 250 g usitnjenog sušenog voća po izboru, 50 g oštrog brašna, 4 žlice šećera, 40 g maslaca, sitno naribana korica pola naranče, 1 žlica mljevenog cimeta

SLATKO I UKUSNO Keksi s kremom od lješnjaka

Priprema: Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, odnosno 180 stupnjeva s ventilatorom. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite kružnice promjera 9 cm. Namastite metalni kalup za 12 muffina i u svaki stavite po jednu kružnicu tijesta te ju oblikujte prema kalupu. U svaki komad tijesta stavite nekoliko žličica mješavine suhog voća.

Za mrvičasti posip izmijesite brašno, šećer, maslac, narančinu koricu i cimet dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Pospite po pitama i stavite u pećnicu. Pecite oko 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite kolačiće da se ohlade nekoliko minuta prije nego što ih izvadite iz kalupa. Ohladite ih do kraja na rešetki i pospite šećerom u prahu prije serviranja, donosi gastro24sata.

SAVRŠENI KOLAČI Poznate hrvatske slastičarke otkrile trikove za bolje kolače: U sve slastice ide prstohvat soli

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mars7 19.12.2023.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare