To je to što me zanima!

Modna metallica: Kako nositi ovaj trend da ne izgleda jeftino

Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli, Altuzarra, Max Mara odlučili su se za zlatno-srebrnu varijatnu, a Lanvin, Versace, Gucci i Kane predstavili su metalik nijanse
Vidi originalni članak

Metalik trend zabljesne svake godine, oko blagdana, a onda sjajni komadi odjeće ostatak godine provedu na dnu ormara, reći će mnogi. A mi ćemo dodati, do jednom...

Jer ove su sezone zlatni i srebrni komadi itekako ljetni. Na pistama najvažnijih svjetskih središta mode mogli smo vidjeti horde zasljepljujućih modela - Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli, Altuzarra, Max Mara odlučili su se za zlatno-srebrnu varijatnu, a Lanvin, Versace, Gucci i Christopher Kane predstavili su metalik ljubičastu i plavu, bakrenu, pa čak i malo sedefa. Ovom luksuznom trendu nisu mogli odoljeti ni domaći dizajneri poput Roberta Severa i Lane Puljić te Luke Grubišića za Lokomotivu.

Pogledajte D&G reviju za proljeće-ljeto 2014.:

Na početku vas moramo upozoriti kako metalik odjeća lako može izgledati jeftino i pomalo “kafanski” ako se ne pridržavate nekih pravila kombiniranja. Kao prvo, važan je odabir materijala - najbolji dojam ostavljaju, npr., pozlaćena imitacija zmijske kože, klasični lame ili nešto modernije varijante poput tzv. sjajne prozirne folije.

Pogledajte reviju Roberta Cavallija za proljeće-ljeto 2014.

Zatim, za dan probajte izbjegavati kombinacije metalik komada s bijelim hlačama ili sportskim majicama, posebno ako su iste nijanse. Umjesto toga spojite ga s još nekim od proljetno-ljetnih trendova poput plisiranih detalja, volana ili cvjetnog uzorka.

A kako sjaj reflektira svjetlost i privlači pozornost, pripazite da metalik odjećom istaknete ono najbolje od sebe. I za kraj, šminka neka bude neutralna i mat - sjaj na očima i usnama uz metalik nikako ne dolazi u obzir.

Kako nositi i kombinirati metalik trend pogledajte i u videu:

Idi na 24sata

Komentari 15

  • emma123 05.06.2014.

    Roberto Cavalli ima elegantnu kolekciju, nema sumnje; bogatu, glamuroznu i sofisticiranu, i neki modeli su čak i nosivi u svakosnevnim situacijama, a metallica kao stil mi se ne dopada.

  • Bezobrazno zelene 05.06.2014.

    Predivne su mi obje kolekcije, ne volim baš metalizirane tkanine ali onako u detaljima, diskretno, to prolazi uvijek..;))

  • Brain Damage 05.06.2014.

    Je l se mora obavezno slušati Metallica dok se to nosi ili može bilo koji drugi heavy metal band.

Komentiraj...
Vidi sve komentare