To je to što me zanima!

Monografija u čast sto godina entuzijazma naših stručnjaka

Ova monografija potiče nas na jedinstvenu viziju razvoja komplementarnih područja u kliničkoj medicini na dobrobit naših bolesnika rekla je urednica monografije prof. Jasenka Markeljević
Vidi originalni članak

U monografiji '100 godina pulmologije i 10 godina imunologije' autori su uobličili povijest i razvoj odjela pulmologije u KBC Sestre Milosrdnice kao i njihovu ulogu tijekom Drugog svjetskog rata te Domovinskog rata. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Urednica monografije prof. Jasenka Markeljević, pročelnica Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju Kliničke bolnice Sestre Milosrdnice kazala je da je monografija spomen na entuzijazam svih ljudi koji su radili u pulmologiji i na taj način su im htjeli odati počast.

- Ova monografija potiče nas na jedinstvenu viziju razvoja komplementarnih područja u kliničkoj medicini na dobrobit naših bolesnika i afirmacije dostojanstva života u svijetlu Hipokratove zakletve koja zlatnim nitima povezuje povijest i budućnost medicine i naše civilizacije - istaknula je prof. Markeljević.

Autori su istaknuli i moderne smjernice te znanstvene i međunarodne aktivnosti koje pulmologiju i imunologiju smještaju uz bok sličnim vodećim medicinskim centrima u svijetu. 

UBRZAVA OPORAVAK Od majčine dušice pripremaju se kolačići koji jačaju imunitet

Prof. Markeljević u tom smislu ističe kako hrvatski pacijenti u liječenju imaju iste lijekove i metode koje su na raspolaganju i pacijentima u inozemstvu.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare