To je to što me zanima!

Muškarci ipak žele samo jednu ženu kraj sebe i traže bliskost

Čak 75 posto muškaraca radije bi odabralo seks s jednom partnericom u narednih mjesec dana nego s više njih jer u odnosima i oni čeznu za emotivnom bliskošću
Vidi originalni članak

Djevojke se od mlade dobi uči kako njihove vršnjake zanima samo seks, no nova knjiga "Kompleks Casanove" profesora Andrewa Smilera opovrgava taj mit. On kaže kako i muškarci koji tvrde da ih zanimaju samo površne seksualne veze zapravo čeznu za emocionalnom bliskošću s pripadnicama ljepšeg spola.

- Moje istraživanje je pokazalo da 75 posto muškaraca trenutno zanima samo jedna spolna partnerica, dok ostali žele što više partnerica ili niti jednu - kaže Smiler.

Osim toga, sklonost muškaraca promiskuitetu često se objašnjava i njihovom evolucijskom zadaćom da šire svoje potomstvo, zbog čega se muški spol doživljava kao moralno slabijim, piše Daily Mail.

Mladi heteroseksualni muškarci dijele se u tri "kategorije", od kojih najveću čini grupa koja teži seksualnom ostvarenju odnosa sa samo jednom partnericom. Ipak, postoji mali postotak "igrača" koje zanima stjecanje seksualnog iskustva sa što većim brojem žena, kaže psiholog Smiler. Jednako tako, mali je broj religioznih muškaraca kojima je strana ideja seksa prije braka. 

- Samokontrola i svjesni izbor samog muškarca može ga učiniti monogamnim, mada on sa svojim precima dijeli jednaku razinu testosterona - smatra Smiler.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • MaraČolić 11.12.2012.

    koga ce to istrazivanje prevariti,,ma njima nikad dosta i tu nema price,,svaku bi povalili da mogu!!

  • Crna_1 04.12.2012.

    upoznala sam mnogo muskaraca kojima je bilo jedino kako bi me odveli u krevet,kada nisu uspjeli ispala sam najveca *urvetina - naravno !!! Danas sam u predivnoj vezi koja dosta dugo traje i iskreno ne vidim da moj partner je ikada pozelio neku drugu .. isto kao kad je bio u braku sa zenom je 3 god. spavao razdvojeno ali mu nije palo na pamet da si trazi neku koju ce potrositi za jednu noc! Naravno da je to ona jedna mala manjina ALI KOJA IPAK POSTOJI !!!! Zato mislim da ne bi trebale biti ljute na citav muski rod obzirom da ima dobrih i zrelih muskaraca koji ne saraju ....

  • Stara_1 02.12.2012.

    u ljudskoj prirodi je da mijenja partnere. prirodni nagon trazi moguceg boljeg partnera. muskarci sa jednom partnericom se drze cvrstih moralnih uvjerenja ili misle da su pronasli "mamicu" za cijeli zivot..-izjave da njihova zena najbolje kuha ili pegla, kuca je uvijek cista-to potvrdju.kad bi takve pitali kad bi takve pitali koji parfem njihova zena najvise voli, nebi znali odgovor..ipak postoje (mali broj) partnera koji se toliko nadopunjavaju da nemaju interes za drugima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare