To je to što me zanima!

Muškarci krivo čitaju ženine signale, pogotovo ako je ljepša

Za muškarce je nužno da imaju samopouzdanja, a njihova upornost u udvaranju je i evolucijski uvjetovana kako bi osvojili što više žena i dobili što više potomaka
Vidi originalni članak

Muškarci koji unatoč odbijanjima nastavljaju udvarati i pristupati ženama s njima imaju i najviše uspjeha, tvrde znanstvenici Sveučilišta  Massachusetts. Ukoliko muškarac procjeni da je ženi simpatičan, to će biti uporniji u udvaranju, no muškarci u oko 50 posto slučajeva krivo procjene sviđaju li se ženi.

- Čini se kako su muškarci programirani da krivo čitaju ženske signale -  rekla je voditeljica studije, psihologinja Carin Perilloux.

Jednako griješe svi muškarci, objasnila je Carin, a što žena kojoj pristupa bolje izgleda, to je vjerojatnije da će muškarac pogriješiti u čitanju njenih signala. Zato je poželjno da muškarac ima "debelu kožu" i da ga ne pogađaju odbijanja u osvajanju sljedeće partnerice. 

Ova saznanja znanstvenici povezuju s evolucijskom činjenicom da muškarci oduvijek griješe u svojoj prosudbi, ali s ciljem da ostanu uporni kako bi osvojili što više žena i imali što više potomaka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 17.12.2011.

    ma kakvi signali ja sam s mojim 33 god.ne dajem nikakve signale,a rijetko prodje kraj mene da me ne uhvati za pedu,ja poludim,a njega to jos vise lipa-kakvi signali.kemija je kemija,imali smo velikih problema i ostali skupa-ocito ne mozemo jedno bez drugoga-mikad nismo prevarili jedno drugoga-zamislite

  • nejaneja 16.12.2011.

    općenito govoreći muški misle donjom glavom, pogotovo kad umisle da se ženska osmjehnula, takavima se ne može reći ne, to jurca ko bik na crvenu maramu, nema veze što pravi budalu od sebe i to ne budalu, nego kretencinu... a što ste svi umišljeni da ste lepi i sexy to nije za verovat...ko da kući nemate ogledalo, a ni mjerač inteligencije...odnosno nikog da vam kaže koliko glupavo izgledate kada imate taj slinavi pogled

  • Faustina009 16.12.2011.

    Volim kada mi se upucava muškarac kojemu pogledom is jehom dam do znanja da mi je zgodan, ali mrzim i nepodnosim kada mi se udvara netko kome sam jednom jasno dala do znanja da nije moj tip i čak ga izbjegavam, a on nikako d shvati da nema kemije sa moje strane prema njemu..To je došlo do te mjere da ja ne mogu na nekome mjestu gdje je on normalno funkcionirati, pa onda više ne idem na to mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare