To je to što me zanima!

Muškarci se "zapuste" u braku - udebljaju se češće od žena

Vjerojatnije je da će se muškarci udebljati u braku, a žene smršavjeti. Dok se "jače polovice" osjećaju sigurno uz partnericu, zanemaruju sportske aktivnosti i izgled
Vidi originalni članak

Nisu samo žene te koje zanemare svoj fizički izgled nakon vjenčanja, muškarci su čak 20 posto skloniji gomilanju kilograma i pretilosti od njihovih partnerica, pokazala je studija američkog Sveučilišta Minnesota. Prema njoj, oko 58 posto muškaraca u braku su pretili, dok je kod žena njih oko 40 posto prekomjerne težine, piše Daily Mail.

U usporedbi, muškarci koji su u braku su 13 posto češće pretili nego oni koji su samci ili u vezi, ali ne i oženjeni, izvijestili su istraživači. Muškarci se u braku najčešće udebljaju jer zanemare sportske aktivnosti, ali i zato jer se osjećaju sigurno te manje opterećuju time kako izgledaju. Muškarci koji nisu u vezi više paze na to kako izgledaju jer smatraju kako je to važan faktor u osvajanju životne partnerice, no nakon što se ožene, za time više nema potrebe.

Žene će češće u braku i smršaviti, a uzroci su povećanje broja obaveza, stresan život i održavanje ravnoteže između privatnih i poslovnih obaveza.

Za 25 posto muškaraca svadba je najstresniji događaj u životu

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Žir3 18.01.2014.

    U braku se uglavnom udebljaju i muškarac i žena, ali nije mi jasno zašto ??? Zar ne možete ostati iste osobe kakve ste bile na početku, na kraju se gadiš i sebi i drugoj polovici.

  • LebronPetrovic 17.01.2014.

    Muško mora imat 130 kila, žensko oko 100 kila, a krevet mora bit iz Ikee !

  • Stella81 17.01.2014.

    Stalno nakuhavam,pecem,jede svaka dva sata ko nedonosce...i prek 72 nikak da ga udebljam.a sportske aktivnosti onooo....klikanje misem :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare