To je to što me zanima!

Muškarci su emotivniji od žena, ali to nikad neće priznati

Zbog nametnutih društvenih očekivanja, muškarci neće pokazivati emocije pa čak ni kada su emotivniji od žena. Istina je da su oba spola zapravo podjednako osjećajna
Vidi originalni članak

Novo istraživanje neuropsihologa otkrilo da je su muškarci imali jače fiziološke reakcije na ganutljiva videa od žena. Kada su ih pitali da usporede osjećaje s drugim spolom, žene su rekle da su one emotivnije od muškaraca.

Tim stručnjaka s Instituta Mindlab proveo je psihološko istraživanje kako bi znanstveno riješio dilemu jesu li muškarci doista tako čvrsti kako se doimaju, piše Daily Mail. 

- Često previše pojednostavljujemo stvari i pretjerujemo u isticanju razlika između muškaraca i žena te smo skloniji fokusirati se na dokaze koji podupiru već postojeće spolne stereotipe - smatra voditelj studije, neuropsiholog dr. David Lewis.

- Ova studija sugerira da muškarci osjećaju jednako kao i žene, katkad i više, ali su manje skloni pokazivati ih zbog društveno usađenih očekivanja - dodao je.

Na većinu prikazanih videa, koja su otkrivala različite emocije, muškarci i žene reagirali su isto. No na tople, ganutljive priče jači spol bio je dvostruko emotivniji od žena. Oni to nisu htjeli priznati, a ženama se radi toga čini da su one emotivnije. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Mthesecond_ It_s ok 25.06.2014.

    Muškarci emotivniji od žena..Pa ne znam baš..Teško je nadmašiti nježna,topla i osjećajna ženska srdašca i njihove emocije :) U jednu ruku su i emotivna i čvrsta bića..Emocije ih znaju obuzeti i savladati,al se vrlo brzo rekuperaju i podignu na noge..A ima dosta i hladnih predatorica kojima su emocije nepoznat pojam ;) i onih koje emocije znaju zadržati u sebi (ove zadnje su najbrojnija skupina žena) i s takvima je obično najteže izaći na kraj :) Mene kao pripadnika muške vrste emocije dohvate samo kad čujem za neke tužne ljudske sudbine i priče koje te koliko toliko moraju dotaknuti ako si čovjek..Cmizdrenje i cmoljenje ne dolazi u obzir,al poneka suza u oku u rijetkim prilikama mi se zna omaknuti i to nije sramota priznati...Muškarac bez emocija nije muškarac..Ne znam u koju bi skupinu takve svrstao..A često se zna desiti da žene padaju baš na takve..I to upravo emotivke što je interesantan slučaj..

  • marica-maca 25.06.2014.

    Emotivan muškarac voljela bi ga vidjeti.

  • PAOLA_3 25.06.2014.

    Meni se i dalje "čini" bez obzira na ovo istraživanje da su žene emotivnije. Gdje se skrivaju ti emotivni muškarci, ja bi baš željela takvoga.Volim vidjeti kad muškarac pokazuje emocije u svim situacijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare