To je to što me zanima!

Muškarci su skloniji sabotirati svoju konkurenciju nego žene

Čim dobiju signal da je okruženje manje kompetitivno nego što pretpostavljaju, kod njih se smanjuje sklonost sabotaži te pada na istu razinu kakva je uočena kod žena
Vidi originalni članak

Vjerojatnije je da će muškarci sabotirati svoje profesionalne konkurente nego žene, pokazala je studija Tehnološkog instituta u Karlsruheu (KIT). 

- Nije to zbog toga što su muškarci u osnovi nemoralniji od žena nego su skloniji precijeniti neprijateljstva u svojem okruženju - rekla je znanstvenica Petra Nieken

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čim dobiju signal da je okruženje manje kompetitivno nego što pretpostavljaju, kod njih se smanjuje sklonost sabotaži te pada na istu razinu kakva je uočena kod žena.

Za potrebe studije Nieken i njezini kolege testirali su 193 muškarca i 191 ženu. Pred njih su postavljene zadaće koji su im omogućile osvajanje bodova, a osoba s najviše bodova osvojila je i bonus. Postojala je i mogućnost oduzimanja bodova konkurentima pri čemu su koristili novac. 

- Istraživanje je pokazalo da su muškarci ulagali više novca kako bi unazadili izvedbu konkurenata - kaže Nieken. 

Muškarci su stoga češće pobjeđivali, premda su u prosjeku imali isti učinak kao i žene. Međutim, čim su saznali stvarnu razinu sabotaže svojih konkurenata, prilagodili bi svoje ponašanje. (tk)

ALKOHOL VAM NIJE PRIJATELJ Loše ponašanja na božićnom domjenku vodi i do - otkaza

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • eho_ 10.12.2019.

    Ovo je.. hm, nažalost ostina.. Možda samo slučajno ili statistički gledano..No, istina je ipak samo istina.

  • kajzer/soze/80🇷🇸 09.12.2019.

    Ladno stavljena na naslovnu slika glumaca iz pornografije😂

  • DANIJEL 🐶 09.12.2019.

    O tome ja govorim kada feministice cvile o rodnoj neravnopravnosti, bilo gdje u svijetu u bilo kojoj branši, ljudskoj djelatnosti muškarac ne dominira fizičkom snagom, ne šamara žene pa na taj način osvoji neku funkciju, bilo političku, bilo u javnom ili privatnom sektoru, dakle kompetencija je ravnopravna pošto realno muškarac ženi samo fizički može parirat, nema izgovora jer u svemu ostalome UM KLADE VALJA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare