To je to što me zanima!

Na brušenju karaktera i osobnosti radi se dnevno

Prvi korak u poboljšanju vlastitog “ja“ je priznati da je ljudski biti slab i ne “zlostavljati“ se zbog toga. Ključ zadovoljstva je u preispitivanju
Vidi originalni članak

Samo onaj koji nastoji promijeniti i unaprijediti svoj karakter, život promatra zadovoljnije, a drugi čame u vječitom nezadovoljstvu, upozoravaju psiholozi. Prvi korak u poboljšanju vlastitog “ja“ je priznati da je ljudski biti slab i ne “zlostavljati“ se zbog toga. Ključ zadovoljstva je u preispitivanju, savjetuju psiholozi. Proučite situacije u kojima ste povrijedili drage ljude. Veličina karaktera pojedinca je u tome da se pobijedi ego i ljudski zatraži oprost. A još veću snagu daje osjećaj opraštanja.

>>> Važnost prijatelja
Ne zapostavljajte prijatelje jer oni su “obitelj” koju ste birali i to su ljudi koji vas poznaju u dušu, a i dalje vas vole. Ponekad je teško uz sve radne i obiteljske obveze pronaći vremena za kavu, ali sjetite se koliko se svaki put poslije te kave osjećate bolje. Ne obazirite se na umor i sjednite na obližnju terasu.

>>> Ružičaste naočale
Vježbajte optimizam. Čak i ako ste pesimistični, optimizam je zapravo mentalna navika. Misli oblikuju stvarnost, a ne želite da vaša bude nabijena negativnošću. Okružite se veselim ljudima i izbjegavajte emocionalne “vampire”.


>>> Pauza je obavezna
Počnite se baviti novim aktivnostima  ili se vratite starim hobijima. Naučite kuhati japanske specijalitete, upišite satove plesa ili posadite cvijeće u vrtu. Pronađite vrijeme za sebe jer je to jedini način da vas svakodnevica ne pregazi. “Stisnite” pauzu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • karter 03.04.2010.

    Ko je ova na slici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare