To je to što me zanima!

Na kavi se najviše razgovara o maloj plaći i tračaju se šefovi

Radnici se uglavnom žale na premalu plaću, neplaćene prekovremene sate i nadređene koji ih iskorištavaju. Mali broj u poslu nalazi zabavu i priča pozitivno
Vidi originalni članak

Posao je neizbježna tema o kojoj na kavi razgovara većina hrvatskih zaposlenika, otkrila je anketa koju je proveo internetski portal MojPosaoČak 70 posto od 600 ispitanika reklo je kako izvan radnog vremena razgovaraju o poslu, a najviše njih, čak 38 posto, žali se na uvjete rada. Ispitanici kažu da se uglavnom žale na premalu plaću, (neplaćene) prekovremene sate i nadređene koji ih iskorištavaju. 

Još neke od žalbi odnosile su se na “nemoguće” kolege, lošu organizaciju posla te nazainteresiranost šefova za uvođenje reda i dodatnu edukaciju zaposlenika. Ogovaranjem nadređenih ili kolega s posla u slobodno vrijeme bavi se tek osam posto anketiranih. 

Pozitivne trenutke s posla prepričava 24 posto ispitanika te su oni generalno zadovoljni svojim radnim okruženjem i atmosferom na radnome mjestu. Oni kažu da doživljavaju posao kao neku vrstu zabave. Onih 30 posto ispitanika, koji u privatno vrijeme ne pričaju o poslu, generalno smatraju da ne treba miješati posao i privatni život. Oni slobodno vrijeme ne žele tratiti na takve priče, nego ga iskorištavaju za hobije i druženje s obitelji i prijateljima. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Leaena 12.10.2015.

    Sad kad šefovi zabrane kavu...:D

  • Rafo 12.10.2015.

    S ove dvije bih i ja malo tračao :):)

  • Marija Magdalena 💓💓 12.10.2015.

    jei ima uopće netko tko je zadovoljan svojom plaćom? nisu ni oni koji imaju cca 6000 kn( profesori) a kamoli trgovci sa 2400 kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare