To je to što me zanima!

Na ovih pet mjesta u Berlinu ćete zaboraviti na vrijeme...

Urbana prijestolnica Njemačke svojim stanovnicima i posjetiteljima ima mnoštvo toga za ponuditi. Razonodu mogu naći obitelji s djecom i mladi željni dobre zabave
Vidi originalni članak

1. Posjetite najveći Zoo u Europi

Berlinski zoološki vrt dom je više od 14.000 životinja od kojih su neke rijetke i ugrožene vrste. Tamo možete 'pasti' oči na divnim bojama tropskih ptica ili se diviti snazi i veličini krokodila. To je ujedno i najstariji Zoo vrt u Njemačkoj, osnovan je 1841. godine.

2. Pogledajte film pod zvijezdama

U otvorenom kinu Friedrichshain možete uživati u kino-hitovima uz zalazak sunca jer predstave obično počinju u ranim večernjim satima. Dobra je vijest i da se filmovi iz engleskog govornog područja uglavnom puštaju na originalnom jeziku. Naime, Nijemci sinkroniziraju gotovo sve strane filmove i serije na njemački.

3. Osjećajte se kraljevski u dvorcu Charlottenburgu

Odmor od gradske vreve potražite u kompleksu dvorca Charlottenburga koji iza svojih vrata krije raskošno uređene prostorije i velebnu arhitekturu, a vrtovi i paviljoni savršeni su za romantične šetnje.

4. Plešite do jutra

Berlin je čuvena prijestolnica techno glazbe i noćnog života, a mjesta za noćni izlazak u ovom gradu ne manjka. Samo odaberite klub i odlučite se na kojem ‘ flooru ’ ćete plešući dočekati jutro. Neki od najpoznatijih klubova su Berghain & Panorama Bar, Sisyphos, KitKat, Chalet, Watergate...

Shutterstock

5. Istražite prošlost u interaktivnom muzeju Istočne Njemačke

Povratak u vrijeme socijalizma i Njemačke Demokratske Republike možete doživjeti u interaktivnom muzeju. Tamo možete iskusiti Istočnu Njemačku ne samo gledajući eksponate već sluhom i dodirom sudjelujete u izložbi i zbog toga je muzej jedna od posjećenijih atrakcija u gradu.

Saznajte više o direktnim letovima za Berlin iz Splita i Dubrovnika.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Soul Man 01.07.2015.

    Ne osjećam vrijeme, ne osjećam vrijeme, ne osjećam vrijeme i ništa oko sebe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare