To je to što me zanima!

Na ovih pet načina ojačajte vezu sa svojim djetetom: Lagano je!

Napravite raspored u kojem provodite najmanje 30 do 60 minuta u danu sa djecom bez ikakvih smetnji. Potrudite se da što više komunicirate s njima
Vidi originalni članak

Najvažniji odnosi izgrađeni su iz povjerenja i ljubavi. Bezuvjetna i podržavajuća veza između roditelja i djeteta jedan je od takvih odnosa koji su neraskidivi. Djeca gledaju ono što rade roditelji i na njih se ugledaju pa bi njihova zadaća trebala biti da budu dobar primjer svojoj djeci - koja će kasnije to sve prenijeti na svoju djecu. Djeca traže podršku svojih roditelja i traže naklonost, ljubav i sigurnost. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da biste učvrstili vezu sa svojim djetetom, potrebno je provesti kvalitetno vrijeme s njim i osluškivati ​​potrebe. 

Evo nekoliko načina na koje možete ojačati svoju vezu s djetetom:

1. Češće izražavajte ljubav

Naša djeca trebaju ljubav, naklonost i našu pažnju koliko i mi trebamo njihovu. Izrazite im svoju ljubav češće. Grlite ih, ljubite, recite im da ih volite, dajte im toplinu, naklonost i svoju pažnju nekoliko puta dnevno. Neka znaju da ih volite i da ste uvijek tu za njih. Oni se kraj vas moraju osjećati sigurno i voljeno.

2. Komunicirajte s njima

Potrudite se da što više komunicirate sa svojom djecom. Na taj će način naučiti kako se izražavati te će izgraditi vezu temeljenu na komunikaciji i poštenju. Ako vam kažu svoje osjećaje, poslušajte ih i recite im kako stvari stoje. Uvijek im dajte savjet i izvedite ih na pravi put. Naučite ih kako pravilno komunicirati s drugim ljudima.

NIJE GA BAŠ POHVALILA Curica (5) je napisala urnebesnu pjesmicu o tati: 'Ujutro je lijen, ima veliki trbuh i jako smrdi...'

3. Stvorite siguran prostor

Kao roditelj morate svojoj djeci stvoriti siguran prostor u kojem će se osjećati zaštićeno, da se o njima brine. Njihove potrebe morate zadovoljiti. Pobrinite se da znaju da vam mogu vjerovati čak i ako stvari nisu dobre. Moraju znati da ste uvijek tu za njih i da im čuvate leđa. 

4. Slušajte ih i budite strpljivi

Sve počinje tako što ćete biti strpljivi slušatelj. Suosjećajte s osjećajima vašeg djeteta i pokušajte biti uz njega koliko god možete. Mogao bi to biti čak i mali problem kroz koji prolaze, ali pet minuta vašeg vremena sve je što im ponekad treba.

5. Jedite zajedno obroke

Napravite raspored u kojem provodite najmanje 30 do 60 minuta dana sa djecom bez ikakvih smetnji. Drugi način da budete sa svojom djecom i provodite kvalitetno vrijeme s njima je zajedničko jelo. Tijekom obroka može se voditi sjajan obiteljski razgovor. Potaknite ih da sklone svoje uređaje kako bi bili prisutni i da se povežete kao obitelj u stvarnom vremenu, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare