To je to što me zanima!

Izjednačen ten i naglašene oči čine crvenokose još ljepšima

Dobra podloga koja će izjednačiti nepravilnosti na licu istaknut će boju kose, crna maskara "pročistit" će i naglasiti oči, a na usnama se mogu nositi sve nijanse...
Vidi originalni članak

Kako bi istaknuli svoju crvenu kosu, preporučljivo je naglasiti oči dramatičnim zemljanim tonovima, dok bi ostatak lica trebao biti u toplim bojama. Podloga treba odgovarati prirodnom tenu lica, dobro izjednačiti ten i prekriti nesavršenosti. Prirodne crvenokose žene s čistim tenom ne trebaju pretjerivati s puderom kako ne bi sakrile simpatične pjegice.

Crvenkasta i ružičasta rumenila česta su pogreška pa je umjesto njih bolje rabiti podloge bazirane na žućkastim ili zlatnim tonovima. Za postizanje dodatnog efekta stavite malo rumenila na T zonu. Sjenila trebaju biti neutralna, ali ne i dosadna, poigrajte se bojama lješnjaka, meda, zlata ili grožđica. Dobro je eksperimentirati sa sjenilima u nijansama smeđe ili boje breskve, kombinirajući tonove za efekt smokey eyes looka. Čokoladne nijanse su idealne, ističu vizažisti, jer ujedinjuju kosu s očima. 

Olovka za oči dodatno će naglasiti kontrast koji stvara crvena kosa, a obrve je također dobro naglasiti sjenilom. Prednost dajte smeđim nijansama jer bi crna mogla djelovati previše umjetno. Crvenokose bi uvijek trebale nositi crne maskare jer definira trepavice i pruža "pročišćen" izgled. S ruževima i sjajilima pravila nema jer si crvenokose žene mogu priuštiti sve nijanse. 

- Kosa ne mora biti u harmoniji s bojom ruža - ističe celebrity vizažistica Rachel Goodwin. Jarko crvena, boja šljive ili "pink" nijanse izgledat će upečatljivo i prelijepo, objašnjava Goodwin. 

Ukoliko je ten prirodno ružičast, crvena kosa ga može dodatno naglasiti. Isto je i s plavim podtonovima koje imaju svi, a koji su posebno izraženi ispod očiju i naročito kod žena s prirodnom crvenom kosom. U tom slučaju pomoći će lagani korektor. Pri tom ne treba pretjerivati s puderom već kožu dobro pripremiti s hidratantnom pa tonizirajućom kremom. Završite s malo rumenila.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare