To je to što me zanima!

Najbolji lijek za mršavljenje neće moći biti pušten na tržište

Kombinacija fentermina i topiramata je dobra protiv pretilosti, ali topiramati su povezani s promjenama raspoloženja, problemima s pamćenjem i urođenim manama
Vidi originalni članak

Qnexa, pilula koja je kombinacija dvaju postojećih lijekova protiv mršavljenja, sadrže fentermine koji su 2002. povučeni iz prodaje zbog bojazni od oštećenja srca, upozorili su liječnici sa Sveučilišta Duke Medical Centre. Pilula je odličan za mršavljenje jer dvostruko brže djeluje od ostalih lijekova u godinu dana, a također smanjuje i krvni tlak te razinu potencijalno opasnih masnoća u krvi te šećera, piše Daily Mail. 

- Kombinacija fentermina i topiramata može biti vrijedan u liječenju pretilosti, ali dokazano je da su topiramati povezani s urođenim manama, problemima s pamćenjem i promjenama raspoloženja - kaže voditelj studije Kishore Gadde. 

Gotovo 21 posto onih koji su koristili visoke doze Qnexe sad se nalaze na promatranju jer su imali nuspojave, kao su trnci, vrtoglavice i zatvor, a u najgorim slučajevima anksioznost i depresiju. Lijek je trebao biti pušten u prodaju u listopadu prošle godine, ali zbog sigurnosti je to odgođeno.

- Potraga za sigurnim i učinkovitim lijekom protiv mršavljenja se nastavlja. Postoji puno lijekova koji pomažu u različitim fazama mršavljenja, ali ne postoji samo jedan proizvod koji će omogućiti značajniji gubitak težine tijekom dužeg vremenskog razdoblja - rekao je direktor Weight Concern-a Ian Campbell.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • konjokradica_1 12.04.2011.

    Kak je to apsurdno... uzimati kojekakve supstancije da bi se smršavilo, a zapravo je dovoljno modificirati one navike koje su dovele do debljine i svesti ih u umjereno područje, kajne?

  • StjepanMirković 11.04.2011.

    andrea svaka čast... dobro zboriš... ako se jede hrana bogata ugljikohidratima, isti se moraju i potrošiti jer u suprotnom se pretvaraju u masti i slažu u masne deponije. riba, povrće i voće, bijelo meso, voda, itd....uz dnevne aktivnosti...

  • andrea_os 11.04.2011.

    ajoj u godini dana za 2 broja??????? i jos da teroriziram sebe i sve oko sebe da u godini dana 2 broja izgubim???? pa ja sam u roku od 7 mjeseci 105 na 77 kg! i to sa ishranom bez soli sokova mineralne gaziranog masnog slatkisa puno voca povrca jogurta zitarica integralnog kruha i rize bljeletine i morske ribe 5 puta dnevno obroci zadnji obrok u 20h. varate se ak cete sa igladnjivanjem postici nesto.ocete ali bol u zelucu. fino put pod noge i trk nutricionisti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare