To je to što me zanima!

Najbolji recept za uskršnju pincu

Uskršnji ručak nije kompletan bez skršnje pince: Ako se još niste do kraja izvještili u njenoj pripremi, donosimo recept za pincu koja će vam sigurno uspjeti i zadiviti ukućane
Vidi originalni članak

Pinca je nezaobilazni dio tradicionalnog uskršnjeg ručka, koji nas osvaja i mirisom i okusom. Za pripremu je potrebno malo strpljenja, no kad je jednom narežete i ponudite ukućanima, vidjet ćete da se trud itekako isplatio. 

POGLEDAJTE VIDEO:  U Imotskom na Cvjetnicu uprizorili Jeruzalem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Donosimo vam recept za pincu po kojem će vam sigurno uspjeti: 

Sastojci: 

  • 1 kg brašna (pola glatko, pola oštrog)
  • 20 g suhog kvasca
  • 2 vanilin šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml soka od naranče 
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • žličica soli
  • 3 jaja
  • 6 žumanjaka
  • ribana korica limuna
  • malo ruma

JEDNOSTAVNO I UKUSNO Uskršnji recepti TV zvijezda: Špičekova šunka u kruhu, fini uskrsni kolač Aline Pantseyeve

Priprema:

Najprije pomiješajte kvasac, malo ugrijano mlijeko, žličicu šećera i žličicu brašna pa ostavite neka se digne. U međuvremenu pomiješajte sve suhe sastojke pa u njih dodajte sve ostale, uključujući kvasac koji se dizao. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga da se diže na toplom mjestu tri do četiri sata.  

Potom da podijelite na tri dijela i oblikujte pince - nožem na površini svake napravite dva reza u obliku križa. Stavite ih u hladnu pećnicu pa je uključite da se grije na 200 stupnjeva. Pecite pince 20-ak minuta pa ih premažite razmućenim žumanjkom i pospite kristalnim šećerom te vratite u pećnicu na još 20 minuta, na 150 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • P S l H O G I N E K O L O G 19.04.2025.

    Kakva pinca 🙄 to je presuho

Komentiraj...
Vidi sve komentare