To je to što me zanima!

Najbolji recepti od graha i mesa

U subotu uz svoj primjerak 24sata ne propustite kupiti za dodatnih 1,99 kn i novi broj tjednika Skuhatćute koji donosi najbolje recepte od graha i mesa.
Vidi originalni članak

Ljubitelji graha i bunceka u ovom će broju magazina za uživanje u hrani doći na svoje. U zagrebačkom restoranu Purger koji godinama njeguje tradiciju pripremanja hrvatskih jela saznali smo tajnu dobrog bunceka. Želite li proširiti ponudu kućne trpeze nudimo i druge ideje kako obogatiti jelovnik graha s mesom. 

Kao glavno jelo poslužiti možete i salatu. Učinit ćete uslugu svojem budžetu i zdravlju (naravno, ako ne pretjerate s gurmanskim dodacima). Kao baza mogu poslužiti ostaci od kuhanog ili pečenog mesa, ribe ili plodova mora, tjestenine, riže ili krumpira. Prelijte ih primamljivim preljevom od majoneze, jogurta ili vrhnja, posipajte svježim ili sušenim začinskim biljem i dobit ćete vrhunsku poslasticu dostojnu velikih okupljanja ili ukusnog ručka za nenadane goste. Zavirili smo u recepte diljem svijeta i pripremili paletu od 16 delicija koje zovu na kušanje - a uzmete li u obzir i brojne savjete koje nudimo, mogućnosti su beskrajne. 

S juga Italije dolaze orecchiette, domaća tjestenina koja ime duguje izgledu malih uha, odnosno školjkica. Mogu se kuhati ili zapeći u pećnicu, a čaroliju im daju mediteranski dodaci, poput sočnih rajčica, kvalitetnog maslinovog ulja i bogatog sloja naribanog parmezana ili mozzarelle 

Popularni slatkiši, kao što su bajadere, snickers, kinder pingui, munchmallows i drugi imaju i svoje bolje i domaće lice. Kolači s hrskavom čokoladom, bogatim slojem tučenih bjelanjaka, mliječne ili tamne kreme uz dodatak keksa, kikirikija slatka su fantazija kojoj je teško odoljeti.    

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare