To je to što me zanima!

Najnoviji test inteligencije: Ako riješiš ovo, stvarno si genijalac

Za rješavanje ovog matematičkog problema potreban je IQ od 150, a ako se uzme da je Einstein imao IQ 160, to nipošto nije malo. Isprobajte svoje moždane vijuge
Vidi originalni članak

Ovaj novi matematički test inteligencije već je isprobalo čak 3 milijuna ljudi. Video se nedavno pojavio na Facebooku, a koristi se kako bi se prepoznali stvarni intelektualci od onih koji samo to glume.  

Težak je upravo zato što je youtuber Presh Talwalker smjestio test unutar testa. Ako riješite prvi dio testa sami, moći ćete i 
drugi, koristeći istu logiku.

Za rješavanje ovog matematičkog problema potreban je IQ od 150, a ako se uzme da je Einstein imao IQ 160, to nije malo.

Pokušajte:

Jeste li uspjeli? Ako niste, evo odgovora:

Oduzimanjem brojeva dobijete prvi broj dok zbrajanjem dobijete drugi. 6-4 je 2, 6+4 je 10 i tako dobijete da je 6+4= 210. 
I tako nastavite sa svima.  Kako bi otkrili koje znamenke tvore 123 uzmete ovu jednadžbu. 

Znači jednadžba ide ovako: (x+y) = (x-y) / (x+y) x+y=123, iz prijašnje jednadžbe znamo da se prva znamenka dobiva oduzimanjem brojeva znači: x-y=1, a druge znamenke zbrajanjem: x+y= 23.

Sada moramo zbrojiti x, y i brojeve. Dobivamo 2x= 24 (pošto se y poništava). Onda da dobijemo x moramo podijeliti 24 sa 2 zato što imamo 2x, a nama treba samo jedan i dobijemo da je X=12.

Taj X sada uvrstimo u jednadžbu iznad da dobijemo Y.

12+Y=23,

Y=23-12,

Y= 11.

Dakle, konačni odgovor je 12+11=123.

Idi na 24sata

Komentari 192

  • Artemis 08.05.2016.

    Najbolja je rečenica 'tko je stvarno intelektualac, a tko se samo pravi'. Vi kužite da kulturna naobrazba čovjeka i njegova inteligencija nisu nužno toliko povezane? Možeš ti imati visoki IQ i biti nenačitan, pa će neka možda 'gluplja' (kako vi kažete) osoba biti veći intelektualac.

  • DedaCvrle 05.05.2016.

    Skonto i riješio za 4-5 minuta .... gdje je taj Einsten da mu ja pokažem kako se miješaju atomske čestice graševine i jamnice:)))

  • depeche_mode 05.05.2016.

    RIješenje sam skužio u 3minute ali pošto su stavili jedan upitnik na prvu znamenku, mislio sam da traže jednoznamenkasti broj na toj poziciji i potrošio pol sata života da bi nakraju odustao i skužio da sam imao riješenje odmah!

Komentiraj...
Vidi sve komentare