To je to što me zanima!

Najstariji mužjak čimpanze u ZOO-u San Franciscu uginuo u subotu: 'Bio je dio našeg grada'

Najstariji mužjak čimpanze sjevernoameričkih zooloških vrtova uginuo je u subotu u Zoološkom vrtu u San Franciscu u dobi od 63. godine, pišu američki mediji
Vidi originalni članak

Čimpanza Cobby bio je dresiran za nastupe prije nego što su ga šezdesetih godina prošlog stoljeća doveli u ZOO u San Franciscu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Premda u priopćenju Zoološkog vrta stoji da uzrok njegove smrti nije utvrđen, životinja je nedavno bila bolesna i zaposlenici ZOO-a vjeruju da je uginuo od starosti.

Međunarodna udruga za zaštitu prirode, čimpanze je svrstala na popis ugroženih životinjskih vrsta. Zbog lova, gubitka staništa i raznih zaraznih bolesti čimpanze se smatraju najugroženijom vrstom primata u Africi. 

Prosječan životni vijek između 100.000 i 200.000 čimpanza koje žive u divljini iznosi 33 godine, a u zoološkim vrtovima mogu doživjeti između 50 i 60 godina.

Cobby se u ZOO-u u San Franciscu ponašao kao starješina populacije čimpanza, rekli su čuvari.

STIGLO POJAČANJE Zoološki vrt Osijek dobio nove stanovnike: Lavice, par nandua te dikobraze Olina, Zošu i Tita

- Cobby je jednostavno bio dio San Francisca. Posjetitelji su navikli na njega..., nama je nezamjenjiv. Svima će nam nedostajati - rekla je Tanya M. Peterson, izvršna direktorica Zoološke udruge San Francisca. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 08.06.2021.

    cijepili ga? ili je samo vidio fauccija na teveu?

  • White House Botox 07.06.2021.

    I taj je vidio kako su manje dlakavi lijevoliberalni majmuni uspjeli uništiti grad...

  • _Shedow. 07.06.2021.

    Baš je izgledao kao sjedi starac, nekako mudro i dostojanstveno 🙂 To što puno dulje žive u zatočeništvu i oni i druge životinje pokazuje da je zdrava i redovita prehrana i te kako presudna u tome, kroz potpomognuto zdravlje time se produljuje i život. Iako vjerujem da bi sve one htjele biti slobodne, neke nažalost ne mogu, pronađene ozlijeđene, izliječene ali ostan utrajno nesposobne za divljinu ili se previše vežu  za čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare