To je to što me zanima!

Naljepši osmijeh izgleda poput luka strijele, a ima ga C. Cole

Visoko postavljene jagodice, uža brada i širok osmijeh kao i oči koje reflektiraju osmijeh forumla je savršenog osmijeha, kakvog ima zvijezda Cheryl Cole
Vidi originalni članak

 Iako je svaki osmijeh lijep, neki su ipak ljepši od drugih, a Cheryl Cole ima jedan od najljepših, tvrde znanstvenici Sveučilišta Manchester. Oni kažu kako neki osmijesi više liče grimasama, dok su drugi toliko lijepi da šarmiraju sve ljude oko sebe, a faktor koji najviše utječe na izgled osmijeha je oblik lica.

- Najljepši osmijeh imaju ljudi s visoko postavljenim jagodicama, velikim očima i užom bradom koja čini osmijeh uočljivim - rekao je voditelj studije, dr. David Holmes.

Također, važno je i stanje zubi, tj. da oni izgledaju zdravo, kao i oblik usana, a najljepši smiješak vidjet će se na obliku potpunog "luka" strijele.

Bitno je i da se osmijeh reflektira na očima jer ga to čini iskrenim, što se pokreće mišićima oko očiju, no ta je vještina urođena i ne može se kontrolirati.

- Cheryl Cole je odličan primjer izuzetnog osmijeha, koji izgleda vrlo iskreno i samopouzdano - ističe Holmes.

Objašnjava kako je izgled osmijeha vrlo bitan za naš društveni život, pa čak i romantična iskustva te on povezuje ljude bez obzira na rasu i jezik.

Evolucija osmijeha

Evolucijski, ljudski se osmijeh razvio iz pokazivanja zubi kao prijetnju, što i danas čine mnoge životinje. U eri interneta i društvenih mreža na koje stavljamo sliku, naš osmijeh mogu vidjeti tisuće ljudi, pa i njegov izgled šalje važnu poruku o nama.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • NinaBonita007 19.11.2011.

    aha, baaš... izgleda kao zubata verzija Jokera (Nicholson ) iz Batmana :)) Najljepši osmijeh ima slatkica Kate Hudson !

  • 1234567890 19.11.2011.

    de gustibus non es disputandum. :)

  • kuca99 19.11.2011.

    meni izgleda umjetno njezin osmjeh. mozda zato sto ima taj kricavo crveni ruz... hm.

Komentiraj...
Vidi sve komentare