To je to što me zanima!

Napadna šminka i teška podloga uništavaju ljepotu

Nakon što saznate koji tip kože imate, lakše ćete odabrati preparativnu kozmetiku koja će vam odgovarati. Zdravi sjaj na licu je najbolja podloga
Vidi originalni članak

Kod tinejdžerica je najvažnija njega kože, koja je izrazito osjetljiva pa se savjetuje odlazak dermatologu. Nakon što saznate koji tip kože imate, lakše ćete odabrati preparativnu kozmetiku koja će vam odgovarati. Kreme, tonici, mlijeko za čišćenje i drugi proizvodi za njegu su važniji od dekorativne kozmetike jer licu daju zdravi sjaj koji je najbolja podloga. Tako će djevojke starije od 13 zablistati u punom sjaju. Općenito, teška šminka će  napraviti više štete no koristi i za zdravlje i za ljepotu lica tinejdžerica. Dovoljno je na  zdravu kožu lica nanijeti malo korektora i umjesto podloge upotrijebiti kremu u boji. Jarko šminkanje očiju je prenapadno, ljepše je na kapke staviti svjetlucava blijeda sjenila koja će otvoriti pogled uz obveznu maskaru. Većina tinejdžerica ima prirodnu ružičastu nijansu obraza pa je rumenilo suvišno.
Probajte s bronzerima, koji će naglasiti prirodan izgled lica. Uz sjajilo za usne u boji i nekoliko kapi parfema spremni ste za izlazak. Da bi djevojke bile lijepe, nije potrebna tona šminke nego samo nekoliko detalja.

Prištići su vidljiviji uz tešku podlogu
Ako imate prištiće, jedino što želite je staviti na lice tonu pudera. Nemojte! Teška podloga na tinejdžericama izgleda neprirodno, iritira kožu, a akne čini još vidljivijima.

Krema u boji umjesto podloge
Umjesto podloge puno je bolje rabiti korektor na kritičnim mjestima, a zatim nanijeti puder u prahu ili kremu u boji. Kreme u boji puno su lakše i prozračnije od podloga.

Ne utrljavati korektor
Prilikom nanošenja pripazite da nikad ne utrljavate korektor. Stavite malo korektora na jagodicu prsta i lagano utapkajte na osjetljivo mjesto.

Naglasak na očima
Imate li naglašeno našminkane oči, najbolje je da usnice ostanu u prirodnoj ružičastoj nijansi sa samo malo prozirnog sjajila.

Naglasak na usnama
Ako volite tamne ruževe, na lice nemojte stavljati tamno rumenilo. Nanesite samo maskaru na trepavice i ne šminkajte oči.

Izbjegnite izgled klauna
Želite li naglasiti usta, nemojte šminkati oči. U suprotnom ćete izgledati kao klaun. I nikad ne iscrtavajte usta u tamnijoj nijansi od nijanse ruža.

Licu ne treba mnogo
Ne pretjerujte sa šminkom. Sve što treba vašem licu su odlična maskara, odgovarajući korektor i sjajilo za usta. I po zimi rumenilo. Sasvim dovoljno.

Praktični vazelin
Vazelin je odlično sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju. Može poslužiti i kod ispucanih usnica. Nanesite ga i umasirajte četkicom za zube.

Posjet dermatologu
Ako patite zbog prištića, nema jednostavnijeg i jeftinijeg načina da ih se riješite od odlaska dermatologu. To je jedini učinkoviti način.

Kućna manikura
Ako ne idete na manikuru, ništa zato, ali samo pripazite da su vaši nokti čisti i iste dužine. Nema ništa gore od predugačkih, neurednih noktiju.
















Idi na 24sata

Komentari 1

  • smizla__ 03.09.2009.

    zašto bi se uopće djevojčice od 13 god šminkale??

Komentiraj...
Vidi sve komentare