To je to što me zanima!

Napravila palačinke od starog brašna pa dobila tešku alergiju

Alergijskim testom utvrđeno je kako nesretna žena nije alergična niti na jedan sastojak ovih neobičnih palačinki koje uključuju jaja, kozice, svinjetinu i lignje, nego upravo na grinje
Vidi originalni članak

Ženi (43) u Japanu pozlilo je nakon nekoliko zalogaja okonomyaki palačinki. Zbog osipa i otežanog disanja žena je hitno prevezena u bolnicu gdje je doktorima objasnila kako je palačinke napravila od brašna koje je godinu dana čuvala u ormariću.

KAKO JE SE RIJEŠITI? Plijesan može izazvati alergiju, astmu, pa i oštećenje bubrega

Nakon što je ispitan uzorak, znanstvenici su pronašli nevjerojatnih 4.500 grinja po gramu brašna. Alergijskim testom utvrđeno je kako nesretna žena nije alergična niti na jedan sastojak ovih neobičnih palačinki koje uključuju jaja, kozice, svinjetinu i lignje, nego upravo na grinje.

Grinje su prisutne u svim kućanstvima, a najčešće žive u našim krevetima, jastucima, tepisima i tapeciranom pokućstvu. Rjeđe, može ih se pronaći i u kuhinji jer kuhanje stvara toplu i vlažnu sredinu koja pogoduje stvaranju grinja. Alergeni grinja nalaze se u njihovom izmetu i mišićima, koji su nevidljivi ljudskom oku.

Nakon što osušeni izmet inhaliramo postajemo osjetljivi na njega. Alergija na grinje kućne prašine je vrlo česta, a simptomi su najčešće blagi i uključuju curenje iz nosa, otečene oči i stezanje grla. U iznimno rijetkim slučajevima alergija može izazvati anafilaksiju ili astmatični napad.

 

Zaraza brašna grinjama najčešća je u tropskim i suptropskim krajevima zbog visokih temperatura i vlažnosti zraka, a najveća opasnost leži u činjenici da zaraženo brašno golim okom izgleda normalno, prenosi Daily Mail

ONI SU GROZNI I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Idi na 24sata

Komentari 3

  • panika135 23.03.2019.

    gri gri grinja gora neg' zaražena svinja - bra bra brašno u kojem živi biće STRAŠNO humbla humbla hooooooooj

  • glinac 23.03.2019.

    Rjeđe, ih se može naći u kuhinji jer vlaga od kuhanja pogoduje stvaranju grinja... Sta je pjesnik htio reći?

  • Ludvig_1 23.03.2019.

    Ja sam imun na grinje, svaki dan pojedem po 25 dkg kada gledam turske sapunice, da li sam dobio imunitet gledanjem serija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare