To je to što me zanima!

Ne bacajte hranu: Kuhajte manje obroke i čitajte deklaraciju pri svakoj kupnji

Svaki stanovnik Hrvatske u prosjeku baci 75 kila hrane svake godine. Osim što se tako stvara nepotreban otpad, pati i novčanik. Zato uvedite male promjene kao čitanje deklaracija i kuhanje manjih obroka
Vidi originalni članak

Ako kupujete namirnice u prevelikim količinama i bez plana, veća je vjerojatnost da će dio završiti kao otpad. Uvedite promjene u život poput kuhanja manjih obroka te čitanja deklaracija pri svakoj kupnji. Pazite koliko hrana može stajati te jedite ono što ima najkraći rok.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već prilikom kupovine namirnica razmišljajte o količini otpada, a to se odnosi i na ambalažu i na eventualne ostatke hrane. Unaprijed planirajte obroke kako biste mogli kupiti samo ono što ćete sigurno pojesti i iskoristiti. 

EKOLOGIJA Umjesto novog, nabavite stari namještaj: Često je kvalitetniji

Također, gledajte oznake za rok trajanja namirnica, jer ponekad kupimo nešto što je na akciji, a onda ipak ne stignemo iskoristiti prije isteka roka trajanja i na kraju to završi u smeću. Kupujte namirnice koje dolaze s manje nepotrebne ambalaže, pogotovo plastične.

Kuhanje dvostrukih porcija, kako biste mogli zamrznuti obrok za dane kad nećete imati vremena za kuhanje odličan je način da pametno iskoristite sve namirnice te da uštedite vrijeme.

DLAKAVI LJUBIMCI Imate psa doma? Riješite se neugodnog mirisa uz 5 trikova

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare