To je to što me zanima!

Jednostavan i brz način kako zaštiti svoj dom od požara

Dolaze ljetne vrućine. Znate li koja je najveća prijetnja vašem domu i sigurnosti? Jeste li isključili sve uređaje prije godišnjeg odmora?
Vidi originalni članak

Došlo je ljeto i u mislima pakirate kovčege i lagano, bez žurbe krećete prema divnom plavom moru. Prije nego ta lijepa maštarija postane stvarnost, nemojte zaboraviti na sigurnost svog doma i imovine. Statistike pokazuju da u Republici Hrvatskoj svakog dana izbije oko petnaestak požara. Pročitajte kako se zaštititi da ne postanete dio te statistike – pametna kuća danas više nije problem. 

Isključite iz struje sve električne aparate

Većina požara izazvana je upravo ljudskom nepažnjom. Stari i oštećeni produžni kablovi povećavaju opasnost od požara. Mogu uzrokovati strujni udar i doći u dodir s bilo kojim zapaljivim predmetom poput kuhinjske krpe ili tepiha.

Kao što nije preporučljivo ostaviti upaljene električne aparate kad izlazite iz kuće, makar i samo do dućana, isto tako nije preporučljivo ostaviti električne uređaje uključene kad idete na godišnji odmor, makar i samo na produženi vikend. Potrebno je isključiti iz struje sve električne aparate: računalo, televizor, lampe, hladnjak, perilicu rublja, klimu...

Izvadite sve iz utičnica prije odlaska

Nemojte zaboraviti izvaditi punjač iz utičnice, ali i osvježivač zraka. Može doći do prijenosa topline iz utičnice zbog zagrijavanja pod električnim naponom te će se plastični dijelovi otopiti i izazvati požar. Kako sve ne bi bilo crno, obavezno razmislite o uređajima kojima na daljinu možete upravljati svojim domom. Prvi takav sustav predstavljen u Hrvatskoj – Iskon.Smarthome - sadrži i pametnu utičnicu, koju je moguće uključivati i isključivati putem mobilne aplikacije. 

Iskon.Smarthome pametni dom je inovacija iz Iskon laba, namijenjena nadzoru, upravljanju i osiguranju doma na daljinu. Saznaj više...

 

Idi na 24sata