To je to što me zanima!

Ne propustite mesne i povrtne fantazije u lisnatom omotaču

Sutra ne propustite uz svojih omiljenijh 24sata kupiti za samo 1,99 kn kulinarski tjednik Skuhatćute koji vam donosi 16 vrhunskih recepata za jela od lisnatog tijesta.
Vidi originalni članak

Lisnato tijesto kao stvoreno je za velike i male gozbe. Kulinarski klasik, govedina Wellington specijalitet je dostojan i najsvečanije prilike. Biftek u hrskavom omotaču zahtjeva nešto spretnosti i vještine, ali ozarena lica gostiju najbolja su nagrada za uložen trud. Efektne su i košarice od lisnatog tijesta u kojima možete poslužiti hladnu salatu ili ih napuniti omiljeni nadjev. Lisnati kotačići, pite, forneti ili prutići ne traže mnogo pripreme. U kombinaciji sa slaninom, pršutom ili omiljenim aromatičnim biljem duša su svake zabave.

Nešto više strpljenja traži kuhanje originalnog talijanskog ragua - mesnog umaka koji je osvojio svijet. Ovisno o tome iz koje pokrajne dolazi svaki ragu se razlikuje, ali zajedničko im je dugotrajno krčkanje na vatri. Najpopularniji su bolognese i napoletana. Ovi klasični umaci poslužuju se uz tjesteninu uz nezaobilazni parmezan, dodaju se njokima, lazanjama, palenti ili krumpiru. Pripremite se za nadolazeće blagdane i skupite ideje za prigodne kolačiće. Pomoću šećerene mase i slatkih ukrasa muffini će zasjati u božićnom ruhu.

Novi broj magazina za uživanje donosi i ideje kako izraditi košarice od parmezana, recepte za terinu - svečanu mesnu štrucu, brojne savjete i kulinarske trikove.

Ne zaboravite poslati obiteljske recepte - najslasnije nagrađujemo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare