Lisnato tijesto kao stvoreno je za velike i male gozbe. Kulinarski klasik, govedina Wellington specijalitet je dostojan i najsvečanije prilike. Biftek u hrskavom omotaču zahtjeva nešto spretnosti i vještine, ali ozarena lica gostiju najbolja su nagrada za uložen trud. Efektne su i košarice od lisnatog tijesta u kojima možete poslužiti hladnu salatu ili ih napuniti omiljeni nadjev. Lisnati kotačići, pite, forneti ili prutići ne traže mnogo pripreme. U kombinaciji sa slaninom, pršutom ili omiljenim aromatičnim biljem duša su svake zabave.
Nešto više strpljenja traži kuhanje originalnog talijanskog ragua - mesnog umaka koji je osvojio svijet. Ovisno o tome iz koje pokrajne dolazi svaki ragu se razlikuje, ali zajedničko im je dugotrajno krčkanje na vatri. Najpopularniji su bolognese i napoletana. Ovi klasični umaci poslužuju se uz tjesteninu uz nezaobilazni parmezan, dodaju se njokima, lazanjama, palenti ili krumpiru. Pripremite se za nadolazeće blagdane i skupite ideje za prigodne kolačiće. Pomoću šećerene mase i slatkih ukrasa muffini će zasjati u božićnom ruhu.
Novi broj magazina za uživanje donosi i ideje kako izraditi košarice od parmezana, recepte za terinu - svečanu mesnu štrucu, brojne savjete i kulinarske trikove.
Ne zaboravite poslati obiteljske recepte - najslasnije nagrađujemo.