To je to što me zanima!

Ne žele frendice s "iskustvom" jer ih vide kao prijetnju za vezu

Muškarcima ne smetaju prijatelji s burnom seksualnom prošlošću, no žene ne žele promiskuitetne prijateljice zato što se boje da bi im mogle preoteti partnera
Vidi originalni članak

Broj seksualnih partnera utječe na prijateljstvo, utvrdila je studija američkog Sveučilišta Cornell provedena na 751 studentu. Žene tako osuđuju pripadnice ljepšeg spola koje su imale više partnera i ne žele im biti prijateljice, dok su muškarci popustljiviji prema svojim muškim kolegama. 

Ženama su promiskuitetne prijateljice nepoželjno društvo, bez obzira na vlastitu seksualnu prošlost. Znanstvenici smatraju kako se razlog za to krije u evoluciji, odnosno urođenoj želji da se očuva veza. Promiskuitetne žene prema tome predstavljaju potencijalnu opasnost za brak ili vezu, pa ih žene doživljavaju kao prijetnju, piše Daily Mail.  

Unatoč očekivanom mišljenju kako će žene burnije prošlosti imati više razumijevanje za promiskuitetne pripadnice ljepšeg spola, istraživanje je potvrdilo suprotno. One im se jednostavno ne mogu obratiti za pomoć. Čak i po pitanju prijateljstva vrijede dvostruka mjerila, napomenula je voditeljica istraživanja Zhana Vrangalova. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • majaos_1 06.06.2013.

    žene su čak vrlo često ljubomorne na njihov stil života samo to ne žele priznat, imam jednu ala Samantha iz seks i grada, ali je prava prijateljica i nikad ne bi prijateljici otela muža, to je kao neki kodeks muževi i dečki prijateljica (pravih) su zabranjeni. a svi muškraci se pale na takve žene (samo što se malo koji može nosit sa takvom ženom na duže staze). Prekrasna, odličan posao, stav, prava alfa žena koja zna što hoće (i što neće). nisu to uvijek neke jeftine .. kako ih vi doživljavate

  • LebronPetrovic 06.06.2013.

    Koja je bolja ženska: Koja nema muškog prijatelja a ima 20 ljubavnika ili ona koja ima 20 frendova a nema ljubavnika ! Sa kojom biste Vi izašli ?

  • kung fu panda 06.06.2013.

    nema potrebe čuvati ga od prijateljice jer ako se poklizne ni on ni ona nisu bili vrijedni čuvanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare