To je to što me zanima!

Nemojte spavati sa spuštenom kosom: Složite pletenicu ili rep

Spavanje s puštenom kosom je vrlo štetno jer čini da se vlasi kose dižu i lome što rezultira ispucanim vrhovima. Spavanje sa skupljenom kosom će smanjiti kontakt vlasi s jastukom
Vidi originalni članak

Prema stručnjakinji za njegu kose, briga o kosi prije spavanja jednako je važna kao i tijekom dana. Spavanje s raspuštenom kosom trebalo bi biti zabranjeno jer okretanje dok spavamo između glave i jastuka stvara trenje, kaže frizerka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono je vrlo štetno jer čini da se vlasi kose dižu i lome što rezultira ispucanim vrhovima. Frizerka zato savjetuje da spavate sa skupljenom kosom jer će to smanjiti kontakt vlasi s jastukom. Ona kaže da je najbolje spavati s opuštenom pletenicom, te da ne treba kosu ni skupljati s jakim i tvrdim gumicama jer bi to moglo imati suprotan učinak i uzrokovati više lomova.

SAVJET STRUČNJAKINJE Krivo nanošenje regeneratora kosu može učiniti još masnijom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hair Stylist & Expert | Goga (@_yourbesthair)

- Bolje je spavati sa skupljenom nego s raspuštenom kosom, bilo da je u pletenici, opuštenom repu ili punđi, manje će se lomiti i kovrčati - napisala je i dodala kako bi kosa bila još zdravija da možete uložiti i u jastučnicu od svile ili satena što bi dugoročno moglo raditi veliku razliku jer glatka površina jastučnice stvara manje trenja, piše Mirror.

ZA SVE TIPOVE KOSE Rižina voda za kosu: Lako ju je napraviti, a jača i pruža kosi sjaj

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare