To je to što me zanima!

Neobični trikovi uvijanja kose: Od papirića do trake za kosu

Umjesto uvijača ili figara, iskoristite trakice papira ili maramica, a kovrče možete napraviti i uz traku za kosu ili jednostavnim uvijanjem pramenova oko prstiju
Vidi originalni članak

Ako želite nakovrčati kosu, ali nemate uvijače, peglu za kosu ili figaro, to možete vrlo lako učiniti uz pomoć trake za kosu, papira, maramica ili krpica koje ste sami izrezali.

Kovrčava kosa uz traku

Kosu najprije dobro raščešljajte i razdijelite razdjeljkom, potom stavite traku tako da vam pokriva čelo. Krenite pramen po pramen omotavati oko trake sve dok ne pokupite svu kosu. Ovu je frizuru najbolje raditi navečer kako bi frizura ujutro bila postojanija. 

Nakovrčajte kosu prstima

Kosa prije kovrčanja treba biti vlažna kako biste je lakše oblikovali. Ako želite da vaše kovrče budu sitnije uzimajte manje pramenove, a ako želite da kosa bude blago valovita koristite veće pramenove. Uzmite pramen kose i omotajte je oko prsta i potom u obliku kružića pričvrstite ukosnicama. Postupak ponovite dok ne nakovrčate sve pramenove. Nakon toga kosu pošpricajte lakom za kosu kako bi frizura bila postojana. Ukosnice skinite tek nakon što se kosa osuši prirodnim putem.

Papiri ili maramice za kovrče

Prije nego počnete kovrčati kosu, dobro je raščešljajte kako se ne bi petljala. Kosa treba biti vlažna kako biste je lakše oblikovali, no ne i posve mokra jer će se papiri razmočiti. Kovrče možete nakovrčati uz pomoć trakica papira, maramica ili na primjer od krpica stare odjeće koja vam više ne treba. Uzmite pramen kose i oko njega presavinite trakicu papira u obliku slova V i uvijajte kosu. Postupak ponovite sve dok ne nakovrčate svu kosu. Kosu možete osušiti prirodnim putem ili prespavati noć pa tek onda skinuti trakice papira. Na kraju kroz kosu prođite prstima kako biste provjerili jeste li skinuli sve papiriće. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MadameVoid 01.09.2012.

    Meni je više problem što mi kovrče ne izdrže duže od dva sata,čak i kad mi ih frizerka radi. Još nisu izdržale duže od toga,preduga/gusta/teška kosa valjda...

  • zlikavica 28.08.2012.

    Lako je to sa ovom tankom kosicom kakvu imaju cure u filmicima. Meni bi trebale tri glave da omotam svu kosurinu oko trake. A i ne volim kovrcavu, draza mi je pegla.

  • Crveninovcanik 28.08.2012.

    Ja sam plava i imam posve ravnu kosu.Frckam kosu stalno i uzivam u tome :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare