To je to što me zanima!

Neodoljive mesne okruglice i deserti od limuna u Skuhatćute

U novom broju predstavljamo "mješanca" između lazanja i musake koji obožavaju diljem Mediterana, slasne deserte s limunom i recepte za mesne okruglice
Vidi originalni članak

S obzirom na to da su nam se vrući dani vratili, za vas smo u novom broju Skuhatćute pripremili osvježavajuće slastice od limuna. Jer mi kažemo "ako vam život da limune, napravite ledene deserte", ali i francuske kolačiće od bjelanjaka i lagane kreme, a tu je uvijek i nezaobilazna torta od sira i čokolade. Limuni su odlični jer ih možete potpuno iskoristiti, i koru i unutrašnjost, a u desertima se slažu s marelicama, breskvama, nektarinama, trešnjama te, naravno, tamnom čokoladom.

Poželite li ukućane ili goste iznenaditi neobičnim desertom, za vas smo pripremili eton mess - britanski "slatki nered". Ovaj desert priprema se brzo i jednostavno, a samo vam trebaju voće, šlag i puslice. Za njegovu pripremu od voća možete upotrijebiti banane, ananas, maline ili bilo koje drugo ljetno voće koje nasjeckajte te s usitnjenim puslicama i šlagom pomiješajte u zamamni desert. 

U novom broju predstavljamo "mješanca" između lazanja i musake koji obožavaju diljem Mediterana - pastitsio. Tradicionalni složenac od tjestenine, mesa i povrća grčke domaćice peku u glinenim posudama u kojima dobiva finu aromu, no može se pripremati i u vatrostalnim zdjelama. A vi samo trebate izmjenjivati slojeve tjestenine sa sirom i jajima, mesa s rajčicama i umaka na kraju.

Dosadu na ljetnom jelovniku razbijte neodoljivim receptima za mesne okruglice. Pirjane u umacima s povrćem, pečene na štapićima ili pripremljene u kalupima za muffine, sočne mesne loptice neće nikog ostaviti ravnodušnim. Od mesa izaberite vama omiljeno, a uz malo azijskih umaka možete ih u trenu učiniti egzotičnijima.

Za sve one koji uvijek traže drukčije recepte za juhe i variva, za vas smo odabrali 16 ukusnih recepata za tople ili hladne ljetne juhe i variva. Odlučite li se za hladnu juhu od cikle, gustu juhu od tikvica, varivo od povrća s mesnim okruglicama ili gazpacho, nećete pogriješiti.

Skuhatćute potražite u velikom ženskom paketu 24sata sa SuperMilom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lukica24 08.08.2014.

    šta ću sutra kuhat

  • Mustafa Aga 08.08.2014.

    Musaka je jedno od mojih omiljenih jela...

  • CUKRENA. 08.08.2014.

    ''Ako vam život da limune, napravite ledene deserte''..hmmm, jako dobro, je da ih moram kupiti ali ni važno, obožavam limune..*

Komentiraj...
Vidi sve komentare