To je to što me zanima!

Neodoljivi čokoladni tart pravi je užitak i lako ćete ga napraviti

Ova poslastica bit će spremna za manje od sat vremena, a ovaj će se kolač vrlo brzo naći na vašoj listi omiljenih. Recept donosi Martha Stewart, ekspertica za ‘comfort food’ hranu
Vidi originalni članak

Tart od čokolade neodoljiva je slastica s prhkim tijestom, a ovaj ukusni recept donosi vam Martha Stewart, ekspertica za ‘comfort food’ hranu. Ako niste upoznati s tim izrazom, on označava onu hranu koju poželite pojesti kad vam treba utjeha, ili kad se zaželite onog divnog osjećaja kroz okus omiljenog jela ili slastice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na popis ‘omiljenih’ lako će vam doći ovaj kolač, za koji će vam trebati 75 g badema, 6 žlica kristal šećera, 160 g glatkog brašna, prstohvat soli, 90 g maslaca, 350 g čokolade za kuhanje, 300 ml slatkog vrhnja i žličica ekstrakta vanilije.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i solju pa ih dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradite rukama u mrvičastu smjesu.

RECEPT DANA Ovaj kolač od mrkve gotov je za 5 minuta, a okus je fantastičan

Prebacite tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisnite u dno i uz rubove.

Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se u potpunosti ohladi. Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi, a zatim umiješajte vaniliju. Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena u hladnjaku. Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 19.04.2024.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare