To je to što me zanima!

Nije bitna inteligencija ni je li obitelj bogata, već sreća djece

Najuspješnija djeca su ona koja su u djetinjstvu bila sretna i nasmijana, a na njihov uspjeh u odrasloj dobi nije utjecalo ni bogatstvo ni genetske predispozicije
Vidi originalni članak

Sretna djeca imaju veće šanse da u odrasloj dobi budu financijski osigurani, otkrila je studija Sveučilišta London na više od 15.000 ljudi. Tako mališani koji su u djetinjstvu bili nasmiješeni i sretni u dobi od 22. godine u prosjeku zarađuje za 22 posto veću plaću od onih čije djetinjstvo nije bilo tako sretno, piše Daily Mail.

Psihološko objašnjenje je da su sretna djeca u odrasloj dobi komunikativnija, samouvjerenija i otvorenija. Upravo te osobine su im omogućile da budu uspješnija u školovanju i poslu u usporedbi s drugim vršnjacima, objasnili su znanstvenici. 

- Po prvi puta smo našli čvrstu poveznicu između financijskog uspjeha i sreće te otkrili da se potencijal djeteta oblikuje već u ranoj dobi - zaključila je autorica studije, dr. Jan-Emmanuel De Neve.

Dodala je kako je sreća kao indikator budućeg uspjeha djeteta postojala čak i nakon što su znanstvenici uračunali faktore poput obrazovanja, inteligencije djeteta, fizičkog zdravlja i raznih genetskih predispozicija.

- Naposljetku nije bitno je li obitelj bogata, jesu li majka i otac natprosječno inteligentni te ima li dijete astmu ili neku drugu bolest, najvažnije je da je ono sretno i time mu se otvaraju vrata uspjeha - rekao je suradnik na studiji, profesor Andrew Oswald sa Sveučilišta Warwick.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • fulir 04.01.2016.

    Trebalo bi više takvih i sličnih napisa, a ne samo o kojekakvim likovima i likicama, s kim , kako, kakav veš nose itd.

  • car321 25.11.2012.

    ja sam imao jako sretno i lijepo djetinjstvo, ali ne zarađujem 22% više, heheh nezaposlen sam :)

  • Torento 21.11.2012.

    Bolje 100 godina biti bogat i sretan nego 7 dana jadan i siromašan. Bob Rock

Komentiraj...
Vidi sve komentare