To je to što me zanima!

Nije ni jutro ni večer - otkrili koje je idealno vrijeme za seks

Poslijepodne oko 15 sati doba je u kojem je želja za seksualnim kontaktom približno ista kod muškaraca i žena. Ipak, djecu je najlakše začeti rano ujutro
Vidi originalni članak

Dok generalno muškarci preferiraju jutarnji seks, a većina bi žena klasificirale sebe kao večernje tipove - dogovor se nalazi negdje na pola puta. Tako barem tvrdi endokrinologinja Alissa Viti, prema kojoj je idealno vrijeme za vođenje ljubavi oko 15 sati, piše Daily Mail.

To je doba savršen kompromis za oba spola u kojem će oboje uživati, a to potkrepljuje hormonalnim dokazima.

Nakon prolaska podneva, u ženskom se tijelu povećava razina hormona kortizola, koji stimulira osjećaj budnosti i daje im energičnost. S druge strane, poslijepodne se muškarcima povećava razina hormona estrogena u krvi, što ih čini "emocionalno prisutnijima" tijekom seksa. 

Također, Viti tvrdi kako je najbolje vrijeme za seks 10-ak dana nakon ovulacije žene, jer tada žene osjećaju velik skok estrogena i testosterona koji uzrokuje i velik porast seksualne želje. 

Na nesreću brojnih parova, u to doba su još na poslu, zbog čega je potrebno maksimalno iskoristiti slobodne dane i rezervirati termin za malo ljubavi među partnerima.

S druge strane, ako planirate dijete, tada je idealno vrijeme za seks rano ujutro, pokazalo je istraživanje talijanskog Sveučilišta Modena.

Idi na 24sata

Komentari 280

  • ellizabet 28.12.2015.

    Ja volim na veče i ujutro kada me probudi on a ne budilica

  • Judita👥 28.12.2015.

    vjerujem da postoje takvi koje se drže tog idealnog vremena.svašta:)

  • Almighty 28.12.2015.

    Toliko muke za sekundu dvije užitka ? Ni jedno vrijeme nije dobro osim onoga koji meni odgovara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare