To je to što me zanima!

Njen život je doslovno fantazija: Marina (58) šije i nosi kostime fiktivnih likova iz prošlosti

Marina sama osmišlja i šije kostime, a do sada je bila odjevena kao viktorijanska dama, sufražetkinja, vojvotkinja, kraljica i mnoge druge. Inspiraciju pronalazi u bajkama, mitovima i legendama
Vidi originalni članak

Upoznajte Marinu Badianovu, 58-godišnjakinju iz Sankt Peterburga u Rusiji, koja je svoj život pretvorila u fantaziju u doslovnom smislu. Ona se oblači i fotografira u brojne likove, bilo iz postojećih fikcijskih djela ili iz vlastite mašte. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je počelo još 2012. godine kada je Marina pomagala kćeri s kostimima za fotografiranje i zaista je uživala u tom procesu. No, sama se prvi put tematski fotografirala tek 2014., a mnogi fotografi su se odmah zaljubili u njezinu umjetnost.

Od tada je Marina odjenula mnoštvo kostima. Bila je prerušena u viktorijansku damu, sufražetkinju, gusaricu, vojvotkinju, vješticu, grčku božicu, kraljicu i u mnoge druge.

Najbolje od svega je što ona sama radi kostime, od vrha do dna. Svi su njezini kostimi detaljno osmišljeni i služe kako bi što bolje opisali lika kojeg ona predstavlja.

- Volim stvarati kostime i scenu. Vrlo važno je da dobro predstavite lika, a to je ujedno i najzanimljiviji trenutak. Ali kad ste u tome, sve se odvija kao čarolija - rekla je.

Inspiraciju dobiva od svega pomalo, kako kaže.

- Fotografije koje pronalazim u novinama, bajke, reprodukcije poznatih slika. Slike su more ideja. Ako pronađem neki jedinstveni komad tkanine ili nekakvu kreaciju odmah mi mašta krene raditi - ispričala je.

Inspiraciju najviše pronalazi u fantastici, srednjem vijeku, bajkama, mitovima i legendama. Kako kaže, ona jednostavno uživa biti lik iz bajke, uključujući i one iz starih ruskih priča. Jedinstvenu ljepotu pronalazi u likovima koji su joj bliski godinama, pa ih rado utjelovljuje.

Marina ima nekoliko savjeta za sve kreativne ljude.

- Radite ono što volite bez obzira na sve. Ako radite nešto u čemu ste strastveni, nešto što vam je zanimljivo i činite to za sebe, onda će se to prije ili kasnije isplatiti - savjetuje Marina, piše Brightside.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • @f@nky 02.07.2021.

    ...sad sam tek skužio kad se za nekoga kaže "" živi u svom filmu " , ee ova je ta ;-)

  • 01.07.2021.

    Ja modeliram političare i poznate face kojima nas hranite, iz izmeta. Želite li vidjeti fotke?

Komentiraj...
Vidi sve komentare