To je to što me zanima!

Noge uvijek mogu biti odmorne, lagane i lijepe

Osjećaj teških, umornih i otečenih nogu moguće je umanjiti podizanjem nogu iznad razine srca, masažom, unosom tekućine i drugim "trikovima"
Vidi originalni članak

Slaba cirkulacija, PMS, prekomjerna težina, loša prehrana i trudnoća samo su neki od uzroka neugodna osjećaja teških i umornih nogu. Dugo sjedenje ili stajanje također dovodi do nelagodna oticanja koje je rezultat gravitacije, tj. otjecanja tjelesne tekućine u noge. Osnovna je i najbrža pomoć podizanje nogu u ležećem položaju 30-ak cm iznad razine srca, savjetuju stručnjaci. Da bi se oticanje smanjilo, potrebno je činiti to od tri do četiri puta na dan, u trajanju od 10 do 15 minuta. Duga razdoblja sjedenja rascjepkajte kratkim šetnjama svakih dva sata. Za poboljšanje cirkulacije te kontroliranje oticanja i umora nogu jako je važna svakodnevna tjelesna aktivnost i zdrava prehrana - s malo soli. Također je važno održavati umjerenu tjelesnu težinu jer suvišni kilogrami opterećuju vene i usporavaju cirkulaciju tekućine u tijelu.

BADEMOVO ULJE
Svakodnevno nanošenje bademova ulja nakon kupanja ili tuširanja učiniti će kožu mekom i elastičnom te umanjiti osjećaj težine u nogama.
MASAŽA
Najbolja su ulja lavande, čempresa, ružmarina, lješnjaka i majčine dušice. U 200 ml vode nakapajte 4-5 kapi ulja te otopinom masirajte noge od gležnjeva nagore.


TEKUĆINA
Unos 1,5-2 litre vode ili biljnoga čaja na dan pospješit će istjecanje suvišne tekućine iz tijela. U litru kipuće vode ubacite žlicu biljnoga čaja i ostavite da odstoji 5 minuta.

POMOĆ CIRKULACIJI:
• Spavajte s nogama na povišenom
• Izbjegavajte preuske
   čarape ili traperice
• Ne sjedite prekrekriženih nogu
• Tuširanje završite hladnim mlazom vode po nogama

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare