To je to što me zanima!

Ništa nije sveto: Na meniju će uskoro biti magarci i vjeverice

Neki svjetski restorani nude pomalo neobičnu hranu, pa tako možete kušati pržene riblje kosti, popiti malo crne vode ili se zasladiti čokoladicom s klicama badema
Vidi originalni članak

Nova godina je, umjesto dijete, idealno vrijeme za kušanje novih vrsta hrane, savjetuje CNN-ova kolumnistica za hranu Kate Krader. Svi koji su voljni eksperimentirati ove godine mogli bi probati "popularnu" crnu vodu, vjevericu ili pržene riblje kosti. 

- Pržene riblje kosti novi su hit u kulinarskim vodama. U restoranu Blue Ribbon Bar and Grill na Manhattanu poslužuju pržene kosti jegulje veličine olovke. Osim toga, osobito su popularne škrge koje prvo sušimo, popržimo i poslužimo samo za zabavu - ističe voditelj restorana Rich Ho. 

Iako možda djeluje neobično, crna hrana već dugo nije nepoznanica. Mnogi obožavaju pastu od sipe ili crni kolač, a posljednji na listi našao se i Darth Vader - crni burger koji poslužuje francuski lanac brze hrane Quick. Uz to možete popiti i malo crne vode, koju su napravili Albie and Chris Manzo. Crna voda bogata je elektrolitima i sadrži 77 vrsta minerala te je odličan antioksidans. 

Tako Rene Redzepi, kuhar najboljeg restorana na svijetu - Noma u Kopenhagenu, smatra da bi ljudi trebali isprobati meso vjeverice, ili "zečeve s neba", kako ih naziva. Dok kuhar Andrew Zimmern iz TV showa Bizarre Foods, nakon što se vratio s 10-dnevnog kušanja magarećeg mesa, predlaže da se ovo ukusno meso nađe na svim stolovima. 

I američki fast food Frito-Lay okušao se u pripremi zdrave hrane pa je napravio organsku čokoladicu s dimljenim zasoljenim bademima - Lulu Chocolate’s Smoked Sea Salt Almond.  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • deshru 01.03.2012.

    a što tu zapravo izopačeno? vjeverica na jelovniku? koja je razlika između nje i zeca? magarac? magareće i konjsko meso ide u najfinije i najskuplje mortadele! i to pod normalno! kosti od jegulje? pa tak i tak je pojedena, a ako netko želi pržene kosti jesti u čemu je problem? sve je to i jestivo i za ljude! u africi jedu kukce, u lici puhove, u italiji sir s larvama! i to tradiciski, a ne pomodno! zapadni svijet se čudi pečenim životinjama s glavom! izgleda da su uvjereni da taj odojak nije nikada ni imao glavu ili je pile zapravo nešto što raste u tegli i ima samo prsa! nije li to bizarno?

  • schmetterling 19.01.2012.

    fuj ...dobar tek... moj je ošo

  • blonde 14.01.2012.

    koliko su pojedinci izopačeni, nebi me začudilo da probaju sa još biuzarnijim stvarima...možda im padne na pamet da počnu žderati i si sebe...to bi i mbilo najpametnije, na taj način bi nestali...svijet bio bi, daleko bolji bez njih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare