To je to što me zanima!

Novi način kreiranja traperica: Prvo skener uzme vaše mjere...

Mogućnost kreiranja avatara po tijelu kupca omogućit će H&M u prodavaonici u Stockholmu, od 5. studenog, a riječ je o inovativnoj tehnologiji koja skenira tijelo i kreira odjeću koja pristaje savršeno
Vidi originalni članak

Švedska kompanija uvela je novu tehnologiju koja skenira tijelo i kreira avatara, po kojem kupac onda može odabrati idealne hlače.

Procedura je sljedeća: Prvo skener tijela uzima mjere, po kojima kreira digitalni avatar, a zatim daje opcije oblikovanja traperica. No, to je samo početak.

POGLEDAJTE VIDEO. Mala Erna (8), kćer dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, pokrenula je kolekciju eko odjeće za svoje lutkice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Avatar, naravno, obrađuje podatke te ima 3D prikaz kupca, što olakšava i brendu, ali i kupcu, koji ovime može skratiti vrijeme kupovanja te dalje naručivati online. Naime, više nema potrebe za odlaskom u dućan po neke nove, još neisprobane komade. 

Švedski high-street brend se ovom prilikom udružio s kompanijom Unspun, startupom sa sjedištem u San Franciscu i Hong Kongu, koji je osmislio tehnološku platformu za smanjenje prekomjerne proizvodnje u svijetu odijevanja.

OUTFIT DANA Raskošni crni kaput s baroknim rukavima i top haljina-košulja

- Rezultat današnjeg načina proizvodnje je previše odjeće koja na kraju bude odbačena ili spaljena - ističe suosnivač Unspuna Walden Lam.

 

 

Izrada odjeće po narudžbi može pomoći u smanjenju tog otpada i pomoći tvrtkama kao što je H&M - koja ima za cilj "klimatski pozitivan" lanac vrijednosti do 2040. godine - da smanje svoj ugljični otisak.

PROLJEĆE 2021. Celine donosi svijet balerinki, šilterica, sakoa i fluidnih haljina

Izrada traperica koje savršeno pristaju također može smanjiti otpad jer će ih kupci manje bacati. Ujedno, ovo je idealno rješenje za osobe koje se ne uklapaju u standardne veličine.

POGLEDAJTE 2. EPIZODU 'FIRME':

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare