To je to što me zanima!

Novogodišnja gozba: Stubička pisanica nadjevena šljivama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Očišćeni svinjski file puni se suhim šljivama prema stubičkoj recepturi staroj oko 500 godina, a detaljni postupak pokazat će kuharica Jadranka Stefanović Cazin
Vidi originalni članak

Priprema:

Očišćeni svinjski file probodite po dužini kuhačom te formirajte “džep”.Napunite ga cijelog sa suhim šljivama i stavite na zagrijani maslac.File pržite na jačoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. 

U međuvremenu ga posolite i popaprite.Kada se dovoljno ispekao sa svih strana, ulijte šljivovicu i flambirajte. Tavu odmah poklopite kako bi ugušili plamen (budite oprezni) i nakon minutu-dvije otklopite, ulijte povrtni temeljac i ubacite suhe šljive te ponovno poklopite.

Nakon 10 minuta uz povremeno dolijevanje temeljca, (pazite da file ne bude na suhom) file odložite na tanjur.Umaku koji je ostao u tavi dodajte maslac i promiješajte (ugasite vatru). Komade filea servirajte uz široke rezance i prelijte umakom.

Dobar tek i sretna Nova godina!

Ovaj recept pripremljen je u suradnji s Kuhari.com, a ovdje možete pronaći sve potrebne sastojke. Još ideja za kuhanje pogledajte u našem blagdanskom specijalu ili video-receptima.  

Idi na 24sata

Komentari 4

  • croat25 14.01.2012.

    odlično spremljeno i nadasve ukusno :D

  • drug Tito_1 31.12.2011.

    E to je fino, ima mjesto gdje se to fino u Stubakima baš tako papa, mljac

  • Slon 30.12.2011.

    Koji plamen :D Kaj da nije mogla naći poklopac kak se jednog trenutka činilo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare