To je to što me zanima!

Očevi djevojčica su emotivniji i pažljiviji nego očevi dječaka

Izraz “tatina kći” ističe posebnu vezu koju imaju očevi i kćeri. Ako mislite da se očevi isto ponašaju prema sinovima i kćerima, varate se. Dokazano se emotivni odgoj jako razlikuje...
Vidi originalni članak

Novo američko istraživanje pokazuje da se očevi zaista drukčije ponašaju prema kćerima i da takvo ponašanje ima dugoročan utjecaj. Proučavali su kako je tatin mozak reagirao prema djeci i ponašaju li se svjesno drukčije.

U istraživanju su sudjelovala 52 muškarca s djecom jasličke dobi. Tate su bili pažljiviji prema kćerima te su im više pjevali i koristili analitički govor. S dječacima su se igrali grublje.

U drugom eksperimentu snimali su mozak očeva dok su gledali fotografije djece sa sretnim, neutralnim i tužnim izrazom lica. Očevi kćeri više su reagirali na svoju djecu sa sretnim izrazom lica u dijelovima mozga zaduženog za emocije. No očevi sinova jače su reagirali na neutralni izraz lica.

- Ako dijete plače i traži tatu, oni koji imaju curicu prije će reagirati - rekla je voditeljica istraživanja dr. Jennifer Mascaro.

Očevi će sa sinovima manje razgovarati i obraćati pažnju na njihove emotivne potrebe te manje pokazivati emocije, što može utjecati na emocionalni razvoj dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 05.06.2017.

    Glupost...

  • 05.06.2017.

    svašta se piše

  • Judita👥 05.06.2017.

    pa..istina

Komentiraj...
Vidi sve komentare