To je to što me zanima!

Od debeljuca rade mršavice da bi posramili "trend pretilosti"

Bez njihova odobrenja, korisnici društvenih mreža photoshopiraju plus modele da bi ih pretvorili u mršavice, a time navodno potiču da se "ne hrani pretilost"
Vidi originalni članak

Jedni su za punije, drugi za mršavice - no poanta je ista, svi na neki način nameću ideju toga kako bi žena trebala izgledati. Posljednjih je godina postalo čak popularnije reklamirati višak kilograma kao izraz ženstvenosti, a nakon što su puno puta na meti raznih kampanja bile mršavice koje se nazivaju anoreksičarkama, novi Project Harpoon svakako vrijeđa one punije.

Kampanja koja je navodno usmjerena na "borbu protiv pretilosti" sastoji se od uzimanja slika slavnih plus size modela s interneta te njihove obrade u Photoshopu kako bi bile mršavije te objave takvih fotografija na društvene mreže.

Neke od žena čije su fotografije obrađene, poput Tess Holiday, Melisse McCarthy i Ashley Graham smatraju ovaj projekt sramotnim, jer se proziva punije žene, izruguje njihovoj debljini te im se nameće ideja da ne izgledaju poželjno i "normalno".

Pod hashtagom #thinnerbeuty i #projectharpoon šire se slike "boljih verzija" punijih žena, što je samoj još jedan u nizu posramljivanja žena, piše The Independent.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • miky* m 23.08.2015.

    Kad gledam ove slike ne razmišljam jesu li lijepe ili ružne,nego kako im je zdravlje jako ugroženo.

  • ellizabet 23.08.2015.

    Nisam za to da sve žene moraju biti mršavice,po mom što je žena bez guze i sisa, naravno mora imati struk ali ljudi moji ove godine na moru,bez pretjerivanja moram ustanoviti da veći dio djevojaka,govorim onih do otp 25 god izgleda zaista za zabrinuti,zaista pretile ali i stalno su na štandu sa krumpirićima,picom,pecivima.Nije ih lijepo vidjeti.

  • mladić_zg 23.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare