To je to što me zanima!

Od seksa smo pametniji jer on potiče rast moždanih stanica

Redovite seksualne aktivnosti poboljšavaju dugoročnu memoriju i povećavaju broj neurona koji poboljšavaju kognitivne funkcije, ali i smanjuju razine stresa
Vidi originalni članak

Večernja škola dobiva posve novo značenje s otkrićem znanstvenika sa Sveučilišta Maryland, koji su utvrdili da seks ima brojne dobrobiti za pamćenje. Prema studiji na životinjama, seks potiče nastanak neurona u mozgu, čime se poboljšavaju njegove kognitivne funkcije, piše Daily Mail.

Također, česte seksualne aktivnosti povezane su pojačanom funkcijom mozga, a osobito djeluje na dugoročno pamćenje. Međutim, dok nas seks može učiniti pametnijima, obratno ne mora nužno biti istina. Primjerice, pametniji će tinejdžeri češće kasnije stupiti u seksualne odnose.

Utjecaj seksa na stvaranje neurona sličan je onom koji nastaje nakon vježbanja, što dokazuje da je seks odlična vježba i za um, tvrde istraživači.

Partija tenisa ili joggiranje? Seks "troši" isti broj kalorija

Idi na 24sata

Komentari 122

  • tutek 23.01.2014.

    Joj što sam pametan...svaki dan sve više...

  • greeneyemonster 19.01.2014.

    sad če likovati ovi što se kurvaju na sve strane...kao bit če pametniji od toga,pa dok se pridoda članak kak je to i dobro za kondiciju i to nikad kraja

  • LebronPetrovic 17.01.2014.

    Kakve veze ima čakra za bubanje sa 6-om i 7-om čakrom ! Iskreno nikakve ! To su dva odvojena sistema !

Komentiraj...
Vidi sve komentare