To je to što me zanima!

Od sestre blizanke starija sam tri godine i ljudima to nije jasno

Zahvaljujući razvoju suvremenih metoda potpomognute oplodnje, i 'čuda' su u medicini postala moguća pa se in vitro oplodnja smatra najvećim dostignućem ljudi
Vidi originalni članak

In vitro oplodnja pomogla je brojnim ženama u ostvarivanju majčinstva u situacijama kada se to činilo nemogućim.

POGLEDAJTE VIDEO: Alisa i Kristina rodile uz pomoć IVF-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako postupak nije jednostavan, u konačnici vodi do željene trudnoće koju mnogi nazivaju čudesnom. No priča ovih sestara dokazuje da je pojam čuda daleko veći nego što se čini na prvi pogled.

Michel Janse na TikToku je objasnila da je začeta IVF postupkom, a potom je odlučila podijeliti svoju i sestrinu priču, prenosi The Sun.

- Vidjela sam trend o potpomognutoj oplodnji - započinje Michael u videu i objašnjava u nastavku kako su ona i sestra začete 1996. godine te da su blizanke. No roditelji su odlučili da će ih roditi u različito vrijeme.

SVE FINANCIRANO EU NOVCEM Vinogradska predstavila projekt od 4 milijuna kuna: Imaju novi prostor za liječenje neplodnosti

- Mene su prvu implantirali, a sestra JJ bila je zamrznuta još tri godine i rodila se 2000. - objašnjava Michel.

Budući da joj se sestra rodila kasnije, to znači da je Michel tri godine starija od svoje biološke blizankinje. Za znanost nema granica.  No priča postaje još zanimljivija. Michael je otkrila da ona i JJ nisu jedini embriji.

@michel.c.janse we are 3 years apart but technically twins. 😅 #fyp ♬ original sound - Tik Toker

- Moji roditelji također, 25 godina poslije, još čuvaju par naših blizanaca. Ako bismo željele, mogle bismo iskoristiti te embrije za rođenje naših blizanaca - objašnjava Michel.

Kaže kako su njihovi roditelji zamrznuli oplođene jajne stanice i sada, 25 godina poslije, Michel i JJ mogle bi ih implantirati u svoju maternicu i roditi vlastite blizance.

Video je postao viralan i postigao više od 1,6 milijuna pregleda. Pratitelji su bili šokirani njihovom pričom.

- Nevjerojatno je pomisliti kako je jedna od vas bila zamrznuta tri godine - piše komentatorica.

- Ovaj cijeli koncept me oborio s nogu - nastavlja druga.

- Čekaj, netko je upravo objasnio da bi mogao roditi vlastitog blizanca? Znanost je nevjerojatna! - komentirao je treći. 

STRUČNJACI SAVJETUJU U Hrvatskoj je danas neplodno oko 17% parova: Ovo su razlozi, dijagnostika i moguće terapije

Idi na 24sata

Komentari 28

  • rebecaQQ 23.11.2022.

    otislo sve vragu

  • a.u.p.m 23.11.2022.

    Sliče ko jaje bureku.

  • haris2017 23.11.2022.

    Ne vidim ja to. Po čemu bih ove dvije žene. I da bih one mogle biti. I to ove tada blizanke. Niti one liče. I to ovo jedna na drugu. Niti bih one mogle biti to blizanke. Zato što je jedna rođena. I to ovo 3 godine kasnije. Gdje meni. I to ovo ovdje. Nije ništa tada jasno. Kako je ovo moguće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare