To je to što me zanima!

Od sode se radi nježan piling, šampon i prirodni dezodorans

Od savršeno bijelog osmijeha do besprijekorne manikure i savršeno čiste kose, kutijica sode bikarbone i dobar recept dovoljni su da zablistate od glave do pete
Vidi originalni članak

Pomiješajte žlicu meda sa žličicom sode bikarbone te dobivenom smjesom laganim kružnim pokretima izmasirajte lice. Ostavite na licu minutu i nakon toga isperite toplom vodom.Zahvaljujući ovom pilingu, vaš će ten zablistati. Soda bikarbona izvrstan je saveznik malih trikova ljepote.

Vrijeme je da pakiranje sode bikarbone, osim u kuhinji, držite i u kupaonici. Za savršenu manikuru umočite kist u malo soda bikarbone te nježno prijeđite njime ispod noktiju i oko kožice na noktima kako biste uklonili sve nečistoće.

Zatim pomiješajte sodu s malo vode i tu pastu kružnim pokretima utrljajte na šake i prste kako biste omekšali kožu. Isperite toplom vodom i nalakirajte nokte omiljenim lakom.

A da biste na prirodan način izbijelili zube, pospite malo sode bikarbone na dlan i u nju umočite vlažnu četkicu za zube. Iščetkajte zube, isperite toplom vodom pa potom operite zube uobičajenom pastom. Vodicu za ispiranje usta napravite tako da otopite žličicu soda bikarbone u čaši vode.

Nježan piling za kožu tijela

Piling za tijelo dovoljno nježan za svakodnevnu upotrebu napravite od sode bikarbone, vode i mekanih zobenih pahuljica. Kružnim pokretima piling umasirajte u tijelo, dobro isperite toplom vodom i nanesite mlijeko za tijelo kako biste dodatno nahranili kožu.

Prirodni dezodorans

Pomiješajte četiri žlice sode bikarbone i desetak kapljica vašeg omiljenog eteričnog ulja. Ovaj prirodni dezodorans nanesite na područje ispod pazuha koristeći kist. Kako biste ga uvijek imali pri ruci, sačuvajte kutijicu pudera u prahu, napunite je dezodoransom i kad vam zatreba osvježenje, samo nanesite.

Soda za kupku

Pola šalice sode ubacite u kadu i dobit ćete kupku koja će omekšati kožu, smiriti eventualne iritacije (na primjer, ubod insekta) te vas opustiti.

Suhi šampon za kosu

Ako vam je kosa masna, a ne stignete je oprati, pospite malo sode bikarbone na četku i dobro iščešljajte. Ona će upiti višak masnoće i osvježiti izgled kose.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Nandy178 28.11.2012.

    volim koristiti sodu al bez aluminija. zubi su mi bijeliji i sjajniji nego ikad. večinom ih s njim perem, a oštečuju caklinu kak i zubna pasta koja je ujedno živi otrov. i konačno nisam svakim mjesec kod zubara, inače imam jako slabe zube... još izbjeljuje zube maslinovo i kokosovo ulje :D

  • Lena07 28.11.2012.

    Ja sa sodom i octom čistim kuhinju, wc, kupaonu itd, al nisam ju dosada stavljala na sebe, mislim da niti neću :)

  • _petra_ 28.11.2012.

    multi-soda :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare