To je to što me zanima!

Odličan recept za prefine krafne od jagoda koje se peku u pećnici

Domaće krafne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krafne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Neslani maslac
  • Biljno ulje
  • 3/4 šalice šećera
  • Jaja
  • Ekstrakt vanilije
  • Mlijeko
  • Višenamjensko brašno
  • Prašak za pecivo
  • Sol
  • Svježe jagode

Za glazuru:

  • Šećer u prahu
  • Mlijeko

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. Poprskajte posude za krafne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.

U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Žlicom dodajte tijesto u posudu za krafne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.

HRSKAVI I UKUSNI 9 recepata za domaće kekse koje možete peći cijelu godinu

Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krafnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krafne, piše Kitchen fun.

POGLEDAJTE INTERVJU S CHEFOM MANDARIĆEM: NAJTEŽI PLESOVI SU SALSA I SAMBA

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 17.03.2023.

    da mi je viditi osobu koja uspije sjediniti sol, brašno i prašak za pecivo miješanjem odma bi joj dao nobela za kemiju i fiziku... a neprianjajući sprej da ne spominjem, pa za to ni nobel nema kategoriju...

  • mars7 17.03.2023.

    E ovakve krafne volim

Komentiraj...
Vidi sve komentare