To je to što me zanima!

Odličan trik kako da cijela kuća ne miriše po dinstanom luku

Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tijekom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi zrakom
Vidi originalni članak

Svatko tko rado kuha i jede domaću hranu zna koliko se miris luka tijekom kuhanja zna raširiti po cijelom domu i uvući odjeću, no postoji vrlo jednostavan trik kako smanjiti njegov intenzitet gotovo na minimum.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Chefovi tijekom dinstanja luka u lonac ubace malo soda bikarbone i šećera. Osim što taj trik smanjuje jačinu mirisa, doprinosi i boljoj teksturi te okusu luka.

Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tijekom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi zrakom.

JEDNOSTAVNO JE Nemate mjesta u hladnjaku? 10 savjeta kako ga organizirati

Također, nakon rezanja luka u kožu na prstima se uvuče miris kojeg se potom nije lako riješiti. U tom slučaju posegnite za malo octa, protrljajte njime dlanove pa operite sapunom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mars7 06.03.2024.

    ocat je dobar

  • Megie.Bee. 06.03.2024.

    Ima još jedan: Otvorite prozore na pola sata.🤗

  • ßißavac 06.03.2024.

    Uživam u mirisu i okusu dinstanog luka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare